مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: استان قم در بخش میراثفرهنگی، به فرهنگسازی نیاز دارد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ علیرضا ارجمندی در آیین ابلاغ احکام اعضای انجمن خیرین میراثفرهنگی استان قم که با حضور فریدون فعالی مشاور معاون میراثفرهنگی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در سالن جلسات این ادارهکل برگزار شد، با تسلیت ایام ماه محرم و تأکید بر پیروی راه ائمه اطهار(ع) به ویژه حضرت سید الشهداء(ع) افزود: در سالهای گذشته تلاش کردهایم، با انجام رساندن چند طرح، این فرهنگ را ایجاد کنیم که اثرات مثبت و خوبی را نیز به همراه داشته که یکی از این طرحها مرمت و ساماندهی بازار کهنه پس از ۲۰ سال متروکهبودن است که به یک محور گردشگری میراثی تبدیل شده است.
او با اشاره به این که برخی از صنایعدستی نادر و کمنظیر در بازار کهنه شهر قم قرار دارند، تصریح کرد: توجه به میراثفرهنگی، در رونق اقتصادی و اشتغالزایی در بخش صنایعدستی نیز تأثیرگذار است.
او همچنین به ساماندهی سرای ملا حسین اشاره کرد و از شروع طرح ساماندهی و مرمت میدان کهنه شهر قم خبر داد و گفت: این منطقه یک محور صنایعدستی، میراثی و گردشگری و تلفیقی از این سه حوزه است.
ارجمندی به آثار تاریخی و باستانی در این منطقه مانند نخستین مناره آجری، منارههای ساسانی، مسجد جامع و مدرسه جهانگیرخان اشاره و بیان کرد: با ساماندهی و مرمت این محور تاریخی شاهد رونق اقتصادی مغازههای این بازار نیز هستیم.
او اظهار کرد: انجمن خیرین میراثفرهنگی استان قم در حفظ آثار تاریخی استان میتواند نقش مؤثری را ایفا و همچنین یک فرهنگسازی و پشتوانه خوبی را در این بخش در سطح استان قم ایجاد کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با اشاره به پیشینه ۷ هزار ساله قم بیان کرد: برخلاف تصور عامه، استان قم ظرفیت بسیار غنی میراثی در ابعاد گوناگون دارد که نیازمند معرفی آن به عموم مردم هستیم.
او تشکیل انجمن خیرین میراثفرهنگی را اقدامی برای حفظ میراثفرهنگی و هویت و تاریخ ایرانیاسلامی برشمرد و گفت: این اقدام با در پی داشتن اثرات مثبت و نیز جذب حمایتهای نیکوکاران و سرمایهگذاران علاقهمند در بخش میراثفرهنگی میتواند گامی در راستای حفاظت و نگهداری از میراثفرهنگی و همچنین معرفی این آثار باشد.
همچنین در این جلسه که با حضور تعدادی از خیرین و فعالان بخش میراثفرهنگی استان قم برگزار شد، شرکتکنندگان به وجود آثار گوناگون میراثفرهنگی در سطح استان اشاره و بر حفظ و نگهداری و نیز معرفی این آثار تأکید کردند و خواستار استفاده از ظرفیت و توانمندی ساکنان بافتهای تاریخی در این زمینه شدند.
ابلاغ احکام اعضای انجمن خیرین میراثفرهنگی استان قم
در پایان این جلسه، احکام رسمی اعضای انجمن خیرین میراثفرهنگی استان قم، توسط فریدون فعالی مشاور معاون میراثفرهنگی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ایشان ابلاغ شد و علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم به عنوان رئیس، شهاب علیعرب به عنوان دبیر و سید جواد جلالینژاد، محمد امیدواریان، محمد آقازاده، جواد آلاحمد، علی حاجیرضا، علی استاد، محسن اسحاقیفرد و الهام ندافنیا به عنوان اعضای این انجمن تعیین شدند.
در این جلسه عمار کاووسی، مجید ستایش و مهدی نصر اصفهانی معاونان و نیز تعدادی از کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم حضور داشتند.
«انجمن خیرین میراث فرهنگی» با حضور ۵٠٠ تَن از خیرین، نیکوکاران، هنرمندان، کارآفرینان و خادمان میراثفرهنگی کشور به ابتکار وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از ۴ آذر سال ١۴٠٢ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد.
این انجمن یک سازمان مردمنهاد (سَمَن) است و به منظور جلب و جذب سرمایههای مادی و معنوی دوستداران میراثفرهنگی در داخل و خارج از کشور و با هدف حفظ و صیانت از بناها، محوطهها، بافتهای تاریخی، فرهنگی و میراثطبیعی ثبتشده کشور فعالیت میکند.
مشارکت خیرین در طرحهای عامالمنفعه همواره در گذشته مورد توجه بوده است، احیای این سنت دیرین با توجه به تأکید یونسکو درباره مشارکت مردم در حفظ و صیانت از آثار فرهنگیتاریخی، نتایج مطلوبی به همراه خواهد داشت.
انجمن خیرین میراث فرهنگی علاوه بر قم در استانهایی همچون اردبیل، گیلان، مازندران، اصفهان، همدان، زنجان، مرکزی، البرز، خراسان رضوی، خراسان شمالی و قزوین تشکیل شده است و در سایر استانهای کشور نیز تشکیل میشود.
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و معاونتهای «میراثفرهنگی»، «گردشگری و سرمایهگذاری» و «توسعه مدیریت و پشتیبانی» این ادارهکل در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ و معاونت «صنایعدستی و هنرهای سنتی» این ادارهکل در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷، خانه تاریخی زند قرار دارند. نشانی کانال آن با نام «میراث کریمه» در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime و در پیامرسان روبیکا با نام«قم ببین» https://rubika.ir/visit_Qom و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir و تلفن تماس آن ۳۷۶۰۳۴۲۶ با پیششماره ۰۲۵ است.
مردم میتوانند شکایتهای خود را از مراکز اقامتی و گردشگری از طریق سامانه ملی سفر (ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر) با شماره تلفن ۰۹۶۲۹ و یا از طریق تارنمای (سایت) آن به نشانی اینترنتی https://09629.ir ثبت کنند و تخلف در بناهای ثبتی سطح شهرها و بخشهای تابعه و انجام حفاریهای غیرمجاز را با شماره تلفن ۰۹۶۶۲ و یا در قم با شماره تلفن ۳۷۸۳۰۴۱۰ با پیششماره ۰۲۵ یگان حفاظت میراثفرهنگی استان قم گزارش بدهند.
نشانی اینترنتی خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom است.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و ۶ شهر قم، جعفریه، کهک، سَلَفچِگان، دستجِرد و قَنوات است.
2/