مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور، پیامی به مناسبت هفته گردشگری صادر کرد.
به گزارشبه گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ در پیام آیتالله علیرضا اعرافی به این مناسبت آمده است:
«ایران اسلامی، با برخورداری از تمدن دیرین و فرهنگ غنی، همواره مهد همزیستی مسالمتآمیز ادیان گوناگون بوده است. این زندگی سرشار از دوستی و همراه با صلح، نه تنها تاریخی برای خواندن و افتخار کردن، بلکه چشماندازی برای نگریستن و نقشه راهی برای رفتن به سوی آیندهای بهتر است.
این تاریخ کهن و پرافتخار، موجب میشود تا فعالان عرصه گردشگری در کشور اسلامی ایران، بیش از هر شخص و نهادی، با شعار «گردشگری و صلح» هم آوا شوند. شعاری که، در آموزههای دین مبین اسلام و واقع زیست اجتماعی ایرانیان، از شعار بودن عبور کرده، به یک تجربه تاریخی و از سویی، یک آرمان متعالی تبدیل شده است.
امسال در حالی هفته جهانی گردشگری را به کنشگران این عرصه تبریک میگوییم که ضمن تقارن این ایام با هفته وحدت، فعالان جهانی گردشگری عزم آن دارند تا برای رونق مجدد این صنعت صلحمحور بازاندیشی کنند. حوزه علمیه با برخورداری از پیشینه هزار ساله تاریخی و علمی، جزوی از هویت تاریخی ایران بوده، نقش به سزایی در تجربه موفق زیست صلحآمیز ایرانیان و مسلمانان با پیروان دیگر داشته و دارد.
بر این اساس، نظر به اعلان آمادگی حوزه علمیه برای کمک به فرهنگسازی، توسعه و ترویج صنعت گردشگری در سالهای گذشته و استقبال مسئولان و فعالان این عرصه، ستاد راهبری گردشگری و میراثفرهنگی حوزههای علمیه راهاندازی و اجرایی شد.
این ستاد با اولویتبخشی به ایجاد انسجام میان نیازها، مبانی و ابزارهای توسعه گردشگری از یک سو، و هنجارها، ارزشها و بایستههای دینی ـ فرهنگی از سوی دیگر، برآن است تا با دیپلماسی علمی و گفتمانسازی، زمینهساز شکوفایی صنعت گردشگری و بهرهمندی از منافع آن را فراهم آورد؛ منافعی چون حفاظت و صیانت از میراث تاریخی و فرهنگی، و داشتههای طبیعی و انسانی، که همگی در راستای تحقق استقلال همه جانبه ایران اسلامی، به ویژه اقتصاد مقاومتی است. امید میرود تا با همیاری همه فعالان و مسئولان صنعت گردشگری، بتوانیم در سال پیشرو نمود زیبایی از صلحخواهی ایرانیان را پیش چشم جهانیان به نمایش بگذاریم، با همدلی و توجه به جوانب گوناگون این عرصه، رشد و شکوفایی این صنعت را در کشور عزیزمان شاهد باشیم.»