رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: دین اسلام برای معماری و شهرسازی برنامه جامع دارد عقلای دین باید در این حوزه برنامه ریزی کنند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی روز چهارشنبه در دیدار با اعضای چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم گفت: روایات زیادی در خصوص حریم خصوصی و خانه سازی در دین اسلام وجود دارد که باید مراکز فقهی و حوزوی در این مورد تحقیق کرده و نتایج را در اختیار مسئولان قرار دهند.
وی ادامه داد: حوزه های علمیه وظیفه دارند در این حوزه کار کنند و از متون دینی نکات را جمع بندی کنند از این رو پژوهشگاه مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) آماده همکاری با نهادها مربوطه در حوزه شهرسازی اسلامی و ایرانی است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به این که در کشورهای غربی میراث گذشتگان را حفظ می کنند گفت: در این کشورها بر اساس نوع زندگی گذشتگان و روش های آنان، ساخت و ساز را استمرار داده اند این در حالی است که ناهماهنگی ها واضحی در معماری سطح شهر مشاهده می شود.
وی ادامه داد: غربی ها هویت اصلی علوم ما را گرفته اند و علوم وارداتی را به کشورمان به خاطر منافع استعماری وارد کرده اند در کجای دنیا اینگونه آپارتمان سازی که در کشور ما وجود دارد ساخته می شود.
آیت الله فاضل لنکرانی افزود: امروز آپارتمان نشینی بسیاری از مشکلات در خانواده ها را به وجود آورده است و برخی نهادها با آپارتمان سازی برخی به دنبال منبع درآمد و اقدامات تجاری و اقتصادی هستند از این رو کسی به فکر سلامت جسمی، روحی و روانی افراد جامعه نیست.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان داشت: باید به مقوله معماری از جهت های مختلف پزشکی، فقهی و امنیتی نگاه کرد.
وی با بیان این که یکی از ضرورت های نظام بهره مندی از فکر واحد است گفت: نداشتن برنامه و فکر منسجم باعث شده است تا مشکلاتی به وجود بیاد در دو دوره قبلی ریاست جمهوری، سازمان مدیریت و برنامه بودجه برداشته شد و آثار آن را همچنان در جامعه می بینیم.
آیت الله فاضل لنکرانی ابراز داشت: باید به فکر نقشه راه اساسی باشیم و با توجه به آن برنامه پیش برویم.
وی خواستار دائمی شدن دبیرخانه چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم شد تا در این حوزه زمینه ارتباط و تبادل اطلاعات و پاسخگویی به سوالات فراهم شود.
وی با وضعیت گنجینه آثار مراجع اشاره کرد و گفت: در این مکان باید زندگی نامه مراجع و تاثیرگذاری آنان در عرصه های مختلف جامعه برای عموم مردم مطرح شود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خاطر نشان کرد: این مرکز به 24 زبان دنیا به سوالات تخصصی مختلف پاسخ می دهد و تا کنون موفق به انتشار 250 جلد کتاب در موضوع های مختلف شده است.
گنجینه آثار مراجع نیز واقع در روبروی خانه تاریخی بیت امام راحل با تصاویری از آثار و تالیفات علما و مراجع پذیرای گردشگران است.
چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی ایران، 30 دی ماه سال جاری در تالار مرکزی شهر قم برگزار می شود علاقمندان برای کسب اطلاع بیشتر می توانند به سایت http://qom.chaui.ir/ مراجعه کنند.
- کنگره
- تاریخ معماری و شهرسازی
- قم
Source: 1