معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: پروندههای 20 اثر برای ثبت ملی ارسال شده که در جلسهای که آبان ماه امسال برگزار میشود، وضعیت آنها تعیین میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم، عمار کاوسی ظهر امروز در نشست مطبوعاتی که در سالن جلسات اداره کل میراث فرهنگی برگزار شد با اشاره به کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران اظهار کرد: این کنگره طی سالهای گذشته به صورت پرمحتوا و علمی برگزار شده و از سراسر ایران در آن شرکت میکردند، ولی چند سال وقفه در روند برگزاری آن شاهد بودیم.
وی خاطرنشان کرد: چهارمین دوره برگزاری این کنگره تفاوتی با دورههای گذشته دارد، بنا شد در کل استانها این کنگره برگزار شود و منتخب مقالات کنگرههای استانی، در کنگره سراسری شرکت داده شود.
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با بیان اینکه 20 پرونده آثار برای ثبت ارسال شده است، اضافه کرد: کار بررسی این پروندهها انجام میشود، برخی از پروندهها دارای نواقص و اشکالات جزئی است که در نظر داریم برطرف شود و در نهایت در جلسهای که آبان ماه امسال برگزار میشود، وضعیت آنها تعیین خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته پس از تهیه پرونده طی جلسهای با حضور کارشناسان تصویب و ثبت میشد، اکنون پروندهها را از همه استانها جمعآوری میکنند و پس از چهار ماه جلسهای از سوی شورای عالی ثبت برگزار میشود و هر استان از پروندههای خود دفاع میکند، در صورت کامل بودن ثبت میشود.
کاوسی عنوان کرد: تاکنون چهار نسخه خطی از کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی ثبت شده، بیشتر آثار منقول که دارای ارزش ثبت هستند، در اختیار سازمان نیست بلکه در موزه آستانه، کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی و کتابخانه مسجد اعظم قرار دارد، اگر متولیان همکاری کنند آمادگی ثبت آنها وجود دارد.
وی با اشاره به مزایای ثبت ملی متذکر شد: اگر این آثار ثبت شود، سازمان در حفاظت و مرمت آنها میتواند ورود پیدا کند، زمانی که شیء شناسنامهدار میشود، امکان قاچاق و فروش آن در خارج از کشور وجود ندارد.
- آثار تاریخی قم
- ثبت ملی
Source: 1