حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ از نمایشگاه صنایعدستی در نگارخانه شهید سید مرتضی آوینی شهر قم بازدید کرد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ عصر پنجشنبه 2 اسفند 1403 در حاشیه بازدید از این نمایشگاه صنایعدستی در گفتوگویی اظهار کرد: استان قم ظرفیتهای بسیار زیادی از جمله در صنایعدستی دارد.
حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده با بیان این که سالانه بیش از 20 میلیون زائر در استان قم حضور مییابند، گفت: این یک ظرفیت عظیمی است که از آن میتوان در بخشهای گوناگون، از جمله عرضه و نمایش محصولات متعدد و متنوع هنرمندان صنایعدستی به زائران و گردشگران و ایجاد بازار فروش برای این محصولات بهره برد.
او بیان کرد: در کشور حدود 365 رشته صنایعدستی داریم و از این تعداد حدود 100 رشته در استان قم شناسایی شده است و از این تعداد نیز بیش از 60 رشته در استان فعال هستند و این یک فرصت ارزشمند برای قم است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با اشاره به این که برخی از رشتههای صنایعدستی منسوخ شده است، گفت: رشتههایی مانند منبتکاری، گلدوزی، گلیمبافی، انگشترسازی و… در استان فعالیت دارند و کارگاههایی در این رشتهها فعال هستند.
باباگلزاده خاطرنشان کرد: صنایعدستی از جمله مشاغلی هستند که با هزینه و تسهیلات کم، اشتغال ایجاد میکنند و این امر به اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی کمک مینماید.
او با اشاره به این که در رشتههای مختلف صنایعدستی در سطح استان تولیدات خوبی داریم، گفت: مسأله مهم، بخش فروش این محصولات است و هنرمندان، جای مناسبی برای عرضه و فروش محصولات خود ندارند؛ از اینرو نیاز به یک بازارچه فروش دائمی محصولات صنایعدستی در مکانی که محل تردد زائران و گردشگران باشد، هستیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم به فعالیتها و برنامههای این ادارهکل در ایجاد بازارچههای دائمی محصولات صنایعدستی در سطح استان اشاره و اظهار کرد: برای تحقق این امر نیازمند حمایت مجموعه وزارتخانه و نیز مسئولان استانی و نمایندگان محترم در مجلس شورای اسلامی هستیم و برای تحقق این امر به طور جدی پیگیر هستیم.
باباگلزاده با اشاره به فرهنگ و آدابورسوم مردم قم بیان کرد: به طور عمده محصولات تولیدشده صنایعدستی هنرمندان استان، جنبه دینیمذهبی دارند.
عرضه 130 اثر در رشتههای معرق چوب، گلیم، فرش و تابلوفرش
مدیر این نمایشگاه صنایعدستی نیز در گفتوگویی اعلام کرد: در این نمایشگاه حدود 130 اثر در رشتههای معرق چوب، گلیم، فرش و تابلوفرش از هنرمندان استانهای قم، تهران، اردبیل و آذربایجان شرقی در معرض دید عموم قرار گرفت.
مینا مرادلو که حدود 30 سال است، در زمینه صنایعدستی فعالیت دارد، گفت: آثار عرضهشده در رشته معرق چوب از هنرمندان استانهای قم و تهران و آثار عرضهشده در رشتههای گلیم، فرش و تابلوفرش از هنرمندان استانهای قم، اردبیل، آذربایجان شرقی و تهران است.
او خاطرنشان کرد: این نمایشگاه به مدت 6 روز توسط گالری محنا در نگارخانه شهید آوینی برگزار شد و برگزاری چنین نمایشگاههایی موجب معرفی رشتههای مختلف صنایعدستی به مردم میشود.
مدیر این نمایشگاه صنایعدستی، با اشاره به برگزای چندین نمایشگاه در داخل و خارج از کشور (امارات و سوریه) توسط گالری محنا تأکید کرد: یکی از نکات مهم در برگزاری نمایشگاهها اطلاعرسانی و تبلیغات مناسب است.
2/