سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با اشاره به ظرفیتهای گردشگری این استان گفت: با توجه به نزدیکی شهر جعفریه، مرکز شهرستان جعفرآباد به مرکز استان، میتوان از توانمندیهای گوناگون این شهرستان در رشد و توسعه گردشگری و ماندگاری مسافر بهره برد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده روز شنبه 15 دی 1403 در جلسه با ذبیحالله عبداللهی فرماندار شهرستان جعفرآباد در این ادارهکل اظهار کرد: با توجه به حضور اقشار مختلف مردم در آیین های مختلف مذهبی در طول سال در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) روستای پاچیان شهرستان جعفر آباد، با فراهم کردن زیر ساخت های مناسب پذیرایی و اقامتی در این منطقه میتوانیم خدمت رسانی مطلوب تری به مردم ارائه کنیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: در کنار گردشگری زیارت، با معرفی سایر ظرفیتهای استان از جمله شهرستان جعفر آباد میتوانیم به زمان ماندگاری زائران در قم بیفزاییم.
او در بخش دیگر سخنان خود گفت: سالانه بیش از 20 میلیون زائر از نقاط مختلف کشور و همچنین کشورهای دیگر در این استان حضور مییابند و از بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و سایر بقاع متبرکه امامزادگان(ع) فیض معنوی میبرند.
گنبد نمکی میتواند یکی از جاذبههای مهم گردشگری ایران باشد
رئیس اداره سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز در این جلسه، با اشاره به ظرفیتهای گردشگری سلامت در استان قم از جمله گنبد نمکی گفت: گنبد نمکی قم یکی از زیباترین، بزرگترین و متقارنترین گنبدهای نمکی در جهان محسوب میشود.
علی امانیفرد افزود: گنبد نمکی علاوه بر زیبایی و جذابیت فوقالعاده، خواص درمانی زیادی نیز دارد و فضای فوق که تاکنون ناشناخته مانده است، میتواند باعث جذب گردشگران داخلی و خارجی و افزایش ماندگاری مسافر شود.
او ادامه داد: اگر زیرساختهای مورد نیاز در گنبد نمکی فراهم شود، میتواند یکی از جاذبههای مهم گردشگری در ایران باشد.
او خاطرنشان کرد: نیاز داریم تا سرمایهگذاران بخش خصوصی در استان قم در مسأله ساختِ مراکز اقامتی به ویژه برای اقامت گردشگران سلامت نیز ورود کنند؛ چرا که در این زمینه کمبود داریم و یکی از نیازهای اساسی استان است.
جعفرآباد ظرفیتهای مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری دارد
همچنین ذبیح الله عبداللهی فرماندار شهرستان جعفرآباد، به ویژگیهای این شهرستان اشاره و بیان کرد: شهرستان جعفرآباد دارای جاذبههای گردشگری و ظرفیتهای مناسبی برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری است.
او ادامه داد: با چشم انداز بلند مدت و افزایش زیرساخت های پذیرایی و اقامتی، میتوان از نزدیکی مسجد حضرت ابوالفضل(ع) روستای پاچیان و گنبد نمکی در جذب گردشگر و افزایش ماندگاری مسافران بهره برد.
در این جلسه، یکی از سرمایهگذاران نیز، برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری در استان قم و شهرستان جعفرآباد طرح و پیشنهاد خود را ارائه داد.
مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری و تعدادی از کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز در جلسه مذکور حضور داشتند.
گنبد نمکی قم
گنبد نمکی قم در ۱۵ کیلومتری جاده قم به سمت شهر جعفریه (مرکز شهرستان جعفرآباد) قرار گرفته است و از جاذبههای طبیعی استان قم به شمار میرود و به عنوان بزرگترین و زیباترین گنبد نمکی ایران شناخته شده است.
گنبد نمکی قم تنها گنبد نمکی متقارن ایران محسوب می شود، زیبایی و تنوع رنگ و قندیلهایی که در این گنبد وجود دارد، آن را یکی از ۲۰ گنبد نمکی پرجاذبه طبیعی کشور کرده است.
تاریخ زمینشناسی گنبد نمکی قم به ۶۰ میلیون سال قبل باز میگردد، این گنبد نمکی متقارن با دارا بودن دریاچهای کوچک در دل خود، پدیدهای طبیعی و منحصر به فرد به شمار میرود که در این منطقه قرار گرفته است.
در این گنبد، بلورهای نمک به صورت تیغههای مشخص و کنگرهدار درآمده و مناظر زیبایی را خلق کرده است. این گنبد خیلی بزرگ است و گسترش شمالی آن تا طول سه کیلومتر ادامه دارد. روی نمک، لایههایی از مارن قرمز، سنگ گچ (ژیپس) و رُس قرمز قرار گرفته و وجود دریاچه نمک در میان گنبد، نکته منحصر به فرد دیگری است.
گنبد نمکی قم در سال ۱۳۹۹ هجری خورشیدی به شماره ۷۲۵ در فهرست میراث طبیعی ملی کشور به ثبت رسیده است و یکی از جاذبههای زمینگردشگری (ژئوتوریسم) ایران محسوب میشود که در نزدیکی شهرک دامشهر در شهرستان جعفرآباد قرار دارد.
شهرستان جعفرآباد
شهر جعفریه، مرکز شهرستان جعفرآباد در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر قم قرار دارد؛ این شهرستان از ۲ بخش مرکزی و قاهان تشکیل شده است.
شهرستان جعفرآباد حدود ۶۵۰ کیلومتر مربع وسعت و بیش از ۱۶ هزار تَن جمعیت با ۲ گویش فارسی و ترکی دارد.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و هفت شهر قم، قَنوات، سَلَفچِگان، دستجِرد، جعفریه، قاهان و کهک است.
2/