مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم از پیگیری ساماندهی زائران عراقی برای اولین بار در استان قم خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم، عیسی رضایی با اشاره به اینکه ساماندهی زائران عراقی از دو سال پیش در استان مطرح شده است اظهار داشت: به علت اینکه مقصد اول زائران عراقی به شهر مقدس قم است از این رو کمیته استقبال از زائران عراقی و خارجی ذیل ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر در استانداری قم تشکیل شد و تصمیماتی در خصوص ساماندهی زائران عراقی اتخاذ گردید و در حال حاضر به صورت جدی مورد پیگیری است.
وی افزود: در همین راستا طی یک ماه اخیر این اداره کل شرکت مجری را جهت ساماندهی زائران عراقی به همراه نمایندگان نهادهای مختلف از جمله اماکن نیروی انتظامی، اداره کل حمل و نقل و پایانه های استان، شهرداری و سایر نهادهای مربوطه در پایانه های مسافربری استان قم مستقر کرده است و در حال اجرا است.
رضایی بیان داشت: کلیه زائران عراقی که از طریق پایانه های مسافربری توسط وسیله نقلیه اتوبوس وارد استان قم می شوند توسط شرکت مجری این اداره کل به سمت اسکان های رسمی، مناطق گردشگری و تاریخی و اماکن مورد نیازدرمانی و بهداشتی هدایت می شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم، با بیان اینکه روزانه 15 الی 25 اتوبوس حامل زائران عراقی وارد استان قم می شود گفت: این زائران از ساعت 23 شب تا هفت صبح روز بعد وارد پایانه مسافربری قم می شوند که توسط شرکت مجری و ادارات مستقر ساماندهی می شوند.
وی افزود: با اجرای این طرح حدود 30 درصد از مسافران عراقی در استان ساماندهی می شوند.
رضایی ادامه داد: 70 درصد زائران عراقی از طریق وسایل نقلیه شخصی وارد استان می شوند که نیاز است برای ساماندهی این افراد تدابیری اندیشیده شود.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی صددرصد زائران عراقی نیازمند تعامل سفارت ایران در عراق است گفت: سفارت عراق با صدور روادید گروهی و لیستی از زایران عراقی به کشورمان می تواند در ساماندهی زائران عراقی کمک کند.
وی بیان داشت: بسیاری از زائران عراقی که وارد ایران می شوند از طریق روادید انفرادی و در قالب گروه نیست از این رو مورد سواستفاده افراد سودجو قرار می گیرند و به اماکن غیرمجاز هدایت می شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم، افزود: همچنین نیازمند شناسایی آژانس های مسافربری معتبر ما بین دو کشور ایران و عراق هستیم تا از این طریق بتوانیم نیازهای اقامتی، خدماتی و تفریحی مسافران را تامین کنیم.
وی با اشاره به اینکه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم، سامانه میزبان یار را طراحی کرده است گفت: این سامانه آنلاین به آدرس http://www.mizbanyar.ir به سه زبان انگلیسی، عربی و فارسی تهیه شده است که از این طریق مسافران می توانند با مراجعه به این سامانه مکان های اقامتی را انتخاب و رزرو کنند.
رضایی افزود: این سامانه بخشی از نیازهای زائران را مرتفع می سازد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم را در ساماندهی زائران عراقی همیاری می کند ضمن اینکه تعامل کلیه ادارات مربوطه و بویژه استانداری قم در اجرای این طرح موثر است.
- عراق
- زوار غیر ایرانی
- زایرین
- ساماندهی زایرین
- تسهیلات امور زایرین
Source: 1