مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، گفت: با استناد به قانون توسعه صنعت ایرانگرد و جهانگردی صدور هرگونه مجوز برای تاسیسات گردشگری بر عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عیسی رضایی در جلسه کمیته فنی کارگروه گردشگری با حضور نهادهای مربوطه و روسای انجمن های گردشگری قم اظهار داشت: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مدعی است که پروانه کسبی علاوه بر پروانه بهره برداری برای تاسیسات گردشگری صادر کند که طبق قانون فعالیت مجموعه های گردشگری جز قانون خاص و خارج از قانون نظام صنفی است و شامل پروانه کسب نمی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: تاسیسات گردشگری طبق قانون مشمول تعرفه ها و دستورعمل های بخش صنایع است.
رضایی با اشاره به اینکه تاسیسات گردشگری 16 مورد هستند گفت: هتل، متل، مهمانپذیر، مراکز اقامتی، اقامتگاه های بوم گردی، مراکز تفریحی گردشگری، مجتمع ها، مراکز گردشگری سلامت، محیط های طبیعت گردی، مراکز گردشگری ساحلی و دریایی، واحدهای پذیرایی، تاسیسات اقامتی، سفره خانه های سنتی، مناطق نمونه گردشگری، دهکده های سلامت و دفاتر خدماتی مسافرتی شامل این تاسیسات هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: نظارت بر وضعیت تاسیسات گردشگری نیز بر عهده این اداره کل است تا خدمات مطلوب به مسافران ارائه شود.
وی با بیان اینکه استان قم نیازمند توسعه تاسیسات گردشگری است گفت: طبق نیاز استان به علت موقعیت زیارتی و تاریخی، سرمایه گذاری برای تامین زیرساخت های گردشگری باید مورد توجه جدی قرار بگیرید و ارگان های مربوطه جهت تسهیل در امور سرمایه گذاران همکاری کنند.
رضایی افزود: به علت کمبود در تاسیسات گردشگری استان، این اداره کل به خانه های مسکونی در ایام تعطیلات مجوز خانه مسافر صادر کرده است تا به صورت فصلی خدمات اقامتی و رفاهی برای زائران را ارائه کنند ضمن اینکه نظارت بر عملکرد و وضعیت این خانه ها توسط کارشناسان مجرب صورت می گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: حضور زائرانخارجی و داخلی در استان قم و تاکید دولت تدبیر و امید به توسعه گردشگریایجاب می کند تا به سمت ارتقای وضعیت تاسیسات گردشگری حرکت کنیم تاخدماتی در شان زائران ارائه کنیم.
- میراث فرهنگی قم
Source: 1