فاطمی با بیان این که چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران به صورت استانی در ۳۱استان کشور برگزار میشود، گفت: جمعآوری تاریخ معماری قم و گردآوری تاریخ شفاهی قم از جمله دستاوردهای این کنگره است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم ، سیده شبنم فاطمی، دبیر علمی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در استان قم امروز (29 شهریور) در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری چهارمین کنگره بین المللی «تاریخ معماری و شهرسازی ایران»، عنوان کرد: کنگره بین المللی «تاریخ معماری و شهرسازی ایران» به صورت دوسالانه در سالهای 1372، 1374 و 1376 در شهر بم برگزار شد و بدین وسیله میراث فرهنگی کشورمان را به دنیا معرفی میکرد، اما به دلایلی این کنگره دچار وقفه طولانی شد.
دبیر علمی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در استان قم اظهار داشت: از آنجا که فرهنگ بومی سازی در کشور ما حاکم است، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قصد احیای این کنگره را دارد.
فاطمی تصریح کرد: با توجه به این که قم شهر علمی، فرهنگی و مذهبی است و صاحبان فکر و اندیشه در این شهر حضور دارند، جمع آوری مستندات تاریخی شهر قم ضروری است.
وی با بیان این که چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران به صورت استانی در 31 استان کشور برگزار میشود، گفت: اولین دستاورد استانی کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران، جمع آوری تاریخ معماری قم و مدون کردن آن است، همچنین جمع آوری تاریخ شفاهی قم از دیگر دستاوردهای این کنگره است.
دبیر علمی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در استان قم تصریح کرد: برگزاری این کنگره فرصت مغتنمی است که تاریخ شفاهی قم تدوین و مستندسازی شود و نسل آینده با تاریخ قم آشنا شوند.
فاطمی بیان داشت: ما میتوانیم آثار این کنگره را به مراکز پژوهشی و علمی مرتبط ارائه دهیم، همان گونه که کتاب مقالات سه کنگره بین المللی تاریخ معماری و شهرسازی ایران که در دهه 70 برگزار شد، امروز یکی از منابع معتبر دانشجویان معماری و شهرسازی است.
وی تأکید کرد: ما باید تاریخ معماری و شهرسازی قم را در این مقطع حفظ و به نسلهای آینده منتقل کنیم.
دبیر علمی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در استان قم با بیان این که این کنگره در 8 محور اصلی فراخوان شده است، عنوان کرد: «حوزههای فرهنگی-طبیعی، شهرها و روستاهای تاریخی»، «منظر فرهنگی و منظر شهری تاریخی»، «سازه در تاریخ معماری و شهرسازی»، «باستان شناسی، معماری و شهرسازی»، «میراث معماری و شهرسازی مدرن»، «میراث آب و کشاورزی»، «میراث فرهنگی ناملموس» و «راههای فرهنگی و عناصر وابسته» از جمله محورهای این کنگره است.
فاطمی با اشاره به این که دبیرخانه استانی این کنگره در خانه تاریخی زند مستقر است، گفت: علاقمندان به شرکت در این کنگره میتوانند آثار مربوط به استان قم را تا اول دی سال جاری به دبیرخانه کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در استان قم واقع در خیابان انقلاب اسلامی، کوچه 17، خانه تاریخی زند ارسال کنند و یا از طریق پایگاه الکترونیکی http://qom.chaui.ir ارسال کنند.
وی با بیان این که مرحله استانی کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در روز پنج شنبه (30 دی) در استان قم برگزار میشود، گفت: کنگره بین المللی تاریخ معماری و شهرسازی ایران در سال آینده در شهر بم برگزار میشود و آثار برگزیده هر استان به دبیرخانه این کنگره ارسال میشود.
دبیر علمی چهارمین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ایران در استان قم بیان داشت: این کنگره به 3 زبان زنده دنیا فراخوان شده است و میهمانانی از کل دنیا در کنگره بین المللی که در شهر بم برگزار میشود، حضور دارند.
فاطمی تصریح کرد: یکی از اهداف کنگره این است که پژوهشگرانی که در سراسر دنیا درباره تاریخ معماری و شهرسازی مکانهای مختلف ایران آثاری خلق کردند، شناسایی و آثاری که در حوزه تاریخ معماری و شهرسازی ایران وجود دارد، گردآوری شوند.
- کنگره
- تاریخ معماری و شهرسازی
Source: 1