سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با اشاره به ویژگیهای قم از جمله وجود حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، حوزه علمیه، بیوت مراجع عظام تقلید و خاستگاه انقلاب اسلامی ایران گفت: یکی از دغدغههای ما در این ادارهکل نگاه فرهنگی و داشتن پیوست فرهنگی در انجام طرحها در سه حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده روز شنبه 15 دی ۱۴۰۳ در دیدار با دکتر محمدمنان رئیسی نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در مجلس شورای اسلامی در دفتر این نماینده، اظهار کرد: نگاه ما در این ادارهکل به حوزه گردشگری، نگاهی مذهبیفرهنگی است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: نگاه ما در قم با توجه به ویژگیهای این استان، توسعه گردشگری مذهبیفرهنگی است و کوشش میکنیم، در حوزه گردشگری با کمک حوزه علمیه، دفتر تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای حوزوی و فرهنگی؛ یک پیوست فرهنگی داشته باشیم.
او خاطرنشان کرد: به طور حتم در این راستا از راهنماییهای نمایندگان محترم استان قم بهره میبریم.
او با بیان این که پروردگار متعال این توفیق را عنایت کرد تا در شهر کریمه اهل بیت(ع) خدمتگزار مردم باشیم، گفت: انشاءالله به گونهای بتوانیم خدمت کنیم که دل رهبر معظم انقلاب را شاد نماییم و با خدمت درست، امیدآفرینی در جامعه ایجاد کنیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم بیان کرد: در این ادارهکل سعی میکنیم که از بدنه کارشناسی و نیروهای متخصص و باسابقه در همه معاونتها بهره ببریم و بهترین خدمات را به زائران حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) ارائه کنیم.
او با اشاره به حضور سالانه بیش از 20 میلیون نفر زائر در این استان و قرار گرفتن در راه مواصلاتی 17 استان کشور، از آن به عنوان یک ظرفیت مهم و بزرگ در زمینه توسعه گردشگری و نیز معرفی صنایعدستی و میراثفرهنگی این استان یاد کرد.
63 طرح گردشگری در قم در حال ساخت است
او همچنین با بیان این که در حوزه گردشگری ۶۳ طرح با اعتباری بیش از ۱۲ همت با اشتغالزایی ۳۲۰۰ نفر در استان قم در حال ساخت است، گفت: از این تعداد ۲۹ طرح در زمینه اقامتی است و از این تعداد طرحِ اقامتی نیز سه هتل پنجستاره در دست احداث است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با اشاره به این که برای پایان این طرحهای گردشگری نیازمند همکاری و همیاری دستگاههای مرتبط هستیم، اعلام کرد: در حال حاضر 7 طرح از جمله دو هتل آماده بهرهبرداری داریم.
نیازمند بازارچههای دائمی و فصلی صنایعدستی در قم هستیم
او با اشاره به این که در صنایعدستی با هزینه کم میتوان اشتغالزایی، حتی برای بانوان در منزل خودشان ایجاد کرد؛ گفت: با حضور هنرمندان فعال در رشتههای گوناگون صنایعدستی، در زمینه تولیدات صنایعدستی در سطح استان مشکل نداریم؛ بلکه نیازمند ساخت بازارچههای دائمی و فصلی صنایعدستی در مسیر تردد زائران و شهروندان قمی هستیم تا هنرمندان بتوانند بازار فروش مناسبی داشته باشند.
باباگلزاده اضافه کرد: در ساخت بازارچههای دائمی و فصلی صنایعدستی، شهرداری قم میتواند مشارکت خوبی داشته باشد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با اشاره به این که قم به عنوان شهر ملی انگشتر معرفی شده است، ادامه داد: انگشترهای دستساز استان قم در رتبه نخست کشوری قرار دارند و ۱۲۶۰ کارگاه انگشترسازی در سطح این استان فعالیت میکنند.
قم یک موزه تاریخیفرهنگی نیاز دارد
او یکی از مشکلات این ادارهکل را با توجه به تعداد کارکنان آن، کمبود فضای اداری اعلام و بیان کرد: همچنین با توجه به وجود آثار ارزشمند باستانیتاریخی در مخازن این ادارهکل، نیازمند یک موزه تاریخیفرهنگی در استان هستیم که میتوان با ساخت یک ساختمان چندطبقه این مشکل را رفع کرد تا هم فضای اداری مناسب برای ارائه خدمات مطلوبتر به مردم و هم یک موزه در خور شأن این استان داشته باشیم.
او افزود: با توجه به وجود مراکز و ابنیه تاریخی و باستانی در سطح استان قم، نیازمند نیروی کارشناسی بیشتری در این ادارهکل و تقویت بودجه این بخش هستیم و رونق و معرفی حوزه میراثفرهنگی میتواند در رشد حوزه گردشگری و اشتغالزایی مؤثر باشد.
در این جلسه؛ محمد صالحی مشاور مدیرکل، مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری، عمار کاوسی معاون میراثفرهنگی، علی امانیفرد رئیس اداره سرمایهگذاری و محمدامین زینلی مدیر روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز حضور داشتند.
2/