مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: از 25 اسفندماه 95 تا چهارم فروردین ماه، 233 هزار و 572 مسافر نوروزی در قم اسکان یافتند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عیسی رضایی در این خصوص اظهار داشت: از این تعداد، 52 هزار و 551 مسافر نوروزی در واحدهای اقامتی از جمله هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر و خانه مسافر اسکان داشته اند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم بیان داشت: 6 هزار و 469تن در هتل ها، بیش از هشت هزار و 19 تن در هتل آپارتمان، 14هزار و760 تن در مهمانپذیرها و 23هزار و303 تن در خانه های مسافر اسکان یافتند.
وی با اشاره به این که حدود 400 واحد تاسیسات گردشگری در استان قم فعال است گفت: 35 واحدهتل، 27 واحدهتل آپارتمان، 55 واحد مهمانپذیر، 170 خانه مسافر و 97 واحد مجتمع بین راهی و پذیرایی با ظرفیت 10 هزار تخت اقامتی و پذیرایی به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کند.
رضایی آماری از وضعیت اسکان اداره کل آموزش و پرورش قم ارائه کرد و گفت: 112 هزار و 597 تن در کلاس های مدارس استان، 32هزار و 444 تن در سایر مراکز اقامتی از جمله مهمان سراهای اداره ها، خوابگاه های دانشجویی، سالن های ورزشی و اقامت گاه های موقت و 35 هزار و980 تن نیز در چادرها اسکان شدند.
به گفته وی سال گذشته به مدت مشابه امسال، 47 هزار و نه تن در قم اسکان یافتند.
وی با اشاره به این که 244 نظارت از مکان های اسکان در استان قم صورت گرفته است گفت: نظارت ها به صورت مشترک با مرکز بهداشت، اداره کل تعزیرات حکومتی و اداره نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی انتظامی قم و همکاری انجمن بین راهی، پذیرایی و گردشگری صورت گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم به بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری اشاره کرد و گفت: 48 هزار و 226 تن از مقابر باغ گنبد سبز، تیمچه بزرگ و بازار،مسجد جامع،خانه امام خمینی(ره)، خانه ملاصدرا، خانه زند، کاروانسرای دیر گچین، محوطه تاریخی قلی درویش و دو موزه مردم شناسی و گنجینه آثار مراجع دیدن کردند.
وی ابراز داشت: تیمچه بزرگ و بازار به خاطر نوع معماری فاخر، خانه تاریخی امام راحل به یاد مبارزات سیاسی و اجتماعی امام در زمان انقلاب و کاروانسرای دیرگچین به عنوان مادر کاروانسراهای ایران از جمله آثاری است که بیشترین بازدید را داشته است.
کاروانسرای دیرگچین مشهور به مادر کاروانسراهای ایران مربوط به دوره ساسانی – صفوی واقع در شهر قم بخش مرکزی بعد از روستای کورگل است، در گذشته از این کاروانسراها به عنوان منزلگاهی بسیار مهم در مسیر راه های ایران مورد استفاده قرار می گرفته که امروز با احداث جاده قم – گرمسار مسیر تردد به این کاروانسرا احیا شده است.
تیمچه بزرگ بازار قم بزرگترین سقف ضربتی ایران به شمار می آید که این بنای تاریخی در سمت شمال راسته بازار نو، از آثار ارزشمند هنر معماری دوران اسلامی ایران است که توسط هنرمند برجسته عصر ناصری، استاد حسن قمی مشهور به معمارباشی در سال 1301 هـجری قمری طراحی و اجرا شد.
خانه تاریخی امام خمینی نیز از دیگر آثار تاریخی و ثبتی در این شهر مقدس است که یادگاری از مبارزات سیاسی و انقلابی امام راحل به همراه مردم ولایت مدار قم است، این خانه تاریخی واقع در خیابان معلم( محله یخچال قاضی) مربوط به دوره معاصر است که در اوایل سال 1375 با شماره 1745 به ثبت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم رسیده است
- اسکان زائرین
- اسکان نوروزی قم
- 1396
Source: 1