مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: تاسیسات گردشگری برای استاندارد سازی و کیفی سازی تجهیزات در راستای خدمات رسانی نیازمند به دریافت تسهیلات هستند.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان قم، عیسی رضایی در نشست با روسای انجمن های تاسیسات گردشگری با حضور ولی تیموری مدیرکل نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: کیفی سازی تجهیزات نیاز به هزینه بسیاری دارد در این حوزه نیازمند همکاری صندوق توسعه ملی و بانک ها برای ارائه تسهیلات به صاحبان تاسیسات گردشگری هستیم.
وی افزود: همچنین با تصویب مصوبه های جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی قم با حضور سعید شیرکود معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مقرر شد به واحدهای گردشگری که دارای 40 درصد پیشرفت هستند تسهیلات از صندوق توسعه ملی اعطا شود.
رضایی با اشاره به این که حدود 400 واحد تاسیسات گردشگری در استان قم وجود دارد گفت: 35 واحدهتل، 27 واحدهتل آپارتمان، 55 واحد مهمانپذیر، 170 خانه مسافر و 97 واحد مجتمع بین راهی و پذیرایی با ظرفیت 10 هزار تخت اقامتی و پذیرایی به مسافران نوروزی خدمات رسانی می کند.
وی تصریح کرد: در صورت شرایط اضطرار در استان قم با اضافه کردن تجهیزات و امکانات به تاسیسات گردشگری ظرفیت تخت های اقامتی و پذیرایی به 15 هزار تن نیز می رسد.
وی با بیان این که براساس آمارها سالانه بیش از 20 میلیون مسافر وارد استان قم می شود گفت: استان قم محور مواصلاتی استان های مختلف است از این رو به عنوان مقصد سفر به آن نگاه نمی شود این در حالی است که زائران عراقی برای زیارت حرم حضرت معصومه(س) و بقاع متبرکه وارد این استان می شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با بیان این که زیرساخت های گردشگری زیارتی در استان قم باید فراهم شود گفت: باید صنعت گردشگری در این استان رونق پیدا کند تا بتوانیم با ارائه خدمات مطلوب نقش مهمی در ماندگاری مسافران ایفا کنیم.
وی ادامه داد: بهترین ظرفیت جاده های استان است که در سطح کشور مجتمع های بین راهی خوبی ظرف مدت 10 سال گذشته ایجاد شده است.
وی با اشاره به این که بعضی از آثار شاخص قم ظرفیت تبدیل شدن به اثر جهانی دارد گفت: در سطح استان بیش از 360 اثر تاریخی ثبت ملی داریم که سد قوسی کبار، کاروانسرای دیرگچین و تیمچه بازار قم با ویژگی های معماری خاص در سطح کشور نمونه است.
وی ادامه داد: کمتر به وجهه تاریخی قم پرداخته شده است و زائران بخصوص عراقی ها برای زیارت حرم حضرت معصومه(س) و 440 بقاع متبرکه و امامزاده وارد این استان می شوند از این رو نیازمند معرفی ظرفیت های تاریخی و طبیعی و گردشگری استان هستیم.
وی بیان داشت: کویر، تالاب ها و دریاچه ها، مناطق نمونه گردشگری و روستاهای استان قم دارای ویژگی های خاصی هستند که متاسفانه برای بسیاری از گردشگران ناشناخته است.
وی با تاکید بر این که محور توسعه قم گردشگری است گفت: بخش خصوصی و سرمایه گذاران در این حوزه نیازمند همراهی هستند تا بتوانند با راه اندازی واحدهای گردشگری بخش خدماتی را در استان فعال کنند.
رضایی افزود: بیش از یک میلیون جمعیت در این استان وجود دارد ضمن این که از 130 ملیت طلبه نیز مشغول به تحصیل هستند از این رو باید از ظرفیت های موجود استان برای توسعه گردشگری بهره برد.
وی بر ساماندهی زائران غیر ایرانی تاکید کرد و گفت: این طرح از سه سال پیش در استان مطرح شد و در همین راستا کمیته استقبال از زائران عراقی و خارجی زیر نظر ستاد تسهیلات زائران و خدمات سفر در استانداری قم تشکیل شد و شرکت مجری به همراه نمایندگان نهادهای مختلف در پایانه های مسافربری استان قم مستقر شد و هم اکنون نیز این طرح در حال اجرا است.
وی ادامه داد: کلیه زائران عراقی که از طریق پایانه های مسافربری توسط وسیله نقلیه اتوبوس وارد قم می شوند توسط شرکت مجری این اداره کل به سمت اسکان های رسمی، مناطق گردشگری و تاریخی و اماکن مورد نیازدرمانی و بهداشتی هدایت می شوند ضمن این که با اجرای این طرح حدود 30 درصد از مسافران عراقی در استان ساماندهی می شوند.
رضایی با اشاره به این که 70 درصد زائران عراقی از طریق وسایل نقلیه شخصی وارد استان می شوند گفت: باید از کشور مبدا ساماندهی صورت بگیرد و کونسول گری ها ویزای گروهی بدهند.
وی بیان داشت: یکی از مشکلات جدی دلال هایی هستند که واسطه بین عراقی ها هستند و این افراد را به خانه مسافر های غیرمجاز هدایت می کنند از این رو نیازمند اتخاذ تدابیر کارآمدهستیم تا بتوانیم گردشگران حوزه خلیج وهند و پاکستان را جذب و ساماندهی کنیم و از ظرفیت آنان بهره ببریم.
- تسیهلات
- گردشگری
- قم
Source: 1