مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، حفظ آثار تاریخی را یک وظیفه همگانی دانست و معرفی آثار تاریخی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عیسی رضایی درهمایش حافظان میراث فرهنگی که در گنجینه آثار مراجع استان قم برگزار شد گفت: در صورتی که این آثار برای مردم معرفی شود خودشان به عنوان یک متولی با آن برخورد می کنند و از آسیب زدن و تخریب آنها خودداری خواهند کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی قم، افزود: یگان حفاظت از میراث فرهنگی اقدامات خوبی انجام داده است ضمن اینکه باید در کنار حفاظت از آثار به معرفی آنها نیز بپردازد.
وی ادامه داد: استان های دیگر از اماکن تاریخی درآمد کسب می کنند این در حالی است که در استان قم اماکن تاریخی ناشناخته مانده است و در آمدی در این حوزه کسب نمی شود تا هزینه مرمت و نگهداری آثار شود ضمن اینکه دولت تدبیر و امید برای مرمت آثار تاریخی سالیانه بودجه تخصیص می دهد.
رضایی، با اشاره به اینکه استان قم موزه اختصاصی ندارد در حالی که بیش از 12 هزار اشیای تاریخی در استان م وجود دارد گفت: اشیای تاریخی استان قم در مکان نامناسب و بدون استاندارد نگهداری می کند که نیازمند راه اندازی موزه استاندارد هستیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت های تاریخی و گردشگری بسیاری دارد گفت: حدود 350 اثر ثبتی و 800 اثر غیر ثبتی در این استان وجود دارد که ظرفیت عظیمی در استان است که متاسفانه برای مردم ناشناخته مانده است.
مدیرکل میراث فرهنگی قم افزود: یکی از مهمترین وظایف در حوزه میراث فرهنگی معرفی این آثار تاریخی به مردم و گردشگران است در حالی که خیلی از افراد بومی در این استان از آثار تاریخی آگاهی ندارند.
وی با اشاره به وجود اماکن تاریخی شاخص در استان قم گفت: سد کبار قديمي ترين سد قوسي جهان در قم است که به ثبت ملي ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري قم درآمده است این سد مربوط به دوره قبل صفوي است سد کبار به عنوان قدیمیترین سد قوسی دنیا که هنوز هم پا برجا میباشد و در بخش كهك از توابع قم است.
رضایی خاطر نشان کرد: کاروانسرای دیرگچین مادر کاروانسراهای ایران به علت داشتن تمام امکانات اقامتی و رفاهی در دوره ساسانی- صفوی در شهر قم بخش مرکزی واقع شده است که برای گردشگران جذاب است.
- حفاظت میراث فرهنگی
Source: 1