معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم بر حفاظت از آثار تاریخی به عنوان هویت ملی و فرهنگی تاکید کرد و از مردم خواست تا در حفاظت از اماکن تاریخی سهیم باشند.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عمار کاوسی در بازدید از آثار تاریخی استان قم با اشاره به اینکه تخریب یا نابودی میراث فرهنگی و طبیعی ضایعه ای جبران ناپذیر است گفت: آثار تاریخی همچون شناسنامه، نشانگر هویت تاریخی و ملی است از این رو مردم به حفظ آثار به عنوان یک وظیفه ملی توجه داشته باشند.
وی با توجه به میزان خطرات جدیدی که میراث فرهنگی را تهدید می کند گفت: عدم اطلاع رسانی و رعایت نکردن نکات حفاظت از آثار تاریخی باعث شده است تا تعدادی از آثار تاریخی محل یادگاری نوشتن و زباله های خانگی مردم شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: این اداره کل بسیاری از آثار را جهت بازدید گردشگران آماده کرده است ولی شاهد بی توجهی و تخریب وارده به آثار هستیم علارغم اینکه در تابلوهای میراث فرهنگی در اماکن تاریخی به حفاظت از آثار تاکید شده است.
کاوسی خاطر نشان کرد: طبق ماده 558 قانون مجازات اسلامی: «هر کس به تمام یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطه ها و مجموعه های فرهنگی تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است یا تزئینات، ملحقات، تأسیسات، اشیاء و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور که مستقلاً نیز واجد حیثیت فرهنگی تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد علاوه بر جبران خسارت واره به حبس از یک الی 10 سال محکوم می شود.»
وی با بیان اینکه معرفی آثار تاریخی به نسل های بعد ضروری است گفت: بدون وجود آثار، شناساندن و معرفی آن به نسل های جدید مشکل است از این رو باید آثار از نسلی به نسل دیگر منتقل شود تا از نزدیک با این آثار مواجه شوند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: نقش مراکز آموزشی، فرهنگی و رسانه های جمعی در اطلاع رسانی و حفاظت از آثار تاریخی موثر است تا با ایجاد حساسیت نسبت به این موضوع اهالي روستاها و سایر اقشار را آگاهی بخشند.
کاوسی با اشاره به اینکه تاثیرات آب و هوایی نیز در تخریب آثار نقش دارد گفت: نقش تخریب های مردمی بیشتر از تخریب هایی است که توسط فرسایش، بارش باران و وضعیت آب و هوایی صورت می گیرد ضمن اینکه در صورت تخصیص اعتبار آثار تاریخی توسط کارشناسان میراث فرهنگی مرمت می شوند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم از ثبت ملی حدود 359 اثر تاریخی شامل آب انبارها، کاروانسراها، قلعه ها، خانه های تاریخی، تپه ها و سایر اماکن تاریخی در این استان خبر داد.
Source: 1