معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: دولت با ارائه بسته هایی از بخش خصوصی برای توسعه زیرساخت های گردشگری حمایت می کند که این امر نیازمند همکاری نهادهای مربوطه برای تسهیل امور سرمایه گذاری است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، سعید شیرکوند روز پنجشنبه همزمان با سومین روز از هفته دولت در آیین گشایش هتل جمیل واقع در 45 متری عمار یاسر در شهر مقدس قم افزود: دولت تدبیر و امید بسته های حمایتی برای تسهیل در امور سرمایه گذاران تاسیسات گردشگری را فراهم کرده است، از این رو شهرداری ها و نهادهای مربوطه با همکاری بیشتر می توانند باعث جذب سرمایه گذار شوند.
وی ادامه داد: باید به دنبال جذب بخش خصوصی در توسعه زیرساخت های گردشگری باشیم نه اینکه با ایجاد شرایطی باعث فرار سرمایه گذاران شویم، از این رو سرمایه گذاران تاسیسات گردشگری با پیشرفت فیزیکی 30 درصد در اولویت دریافت تسهیلات مالی قرار دارند.
وی در ادامه با اشاره به این که شاهد رشد سرمایه گذاری تاسیسات گردشگری در قم هستیم گفت: تحول زیادی در تعداد واحدهای اقامتی و تفریحی این شهر صورت گرفته است که نسبت به دوره های قبل پیشرفت دارد.
شیرکوند ادامه داد: برای افزایش مدت زمان اقامت زائران در استان قم نیازمند توسعه اماکن اقامتی در این استان هستیم، از این رو باید در این حوزه اقدام های خوبی صورت بگیرد تا پاسخگوی نیاز زائران باشد.
وی به واگذاری اماکن تاریخی اشاره کرد و گفت: بناهای تاریخی که قابلیت مرمت و احیا دارند شناسایی و با استفاده از تسهیلات صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به بخش خصوصی واگذار می شوند تا برای استفاده عموم مردم آماده سازی شوند.
معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی افزود: برای این که آثار تاریخی به عنوان هویت کشورمان معرفی شود باید مورد بهره برداری بخش خصوصی قرار گیرد، از این رو مرمت آثار تاریخی با حمایت دولت صورت می گیرد.
وی ادامه داد: در گذشته اماکن تاریخی مورد فرسایش های طبیعی قرار گرفته بود و به صورت متروکه درآمده بود تا این که این اماکن با نظارت و مرمت کارشناسان میراث فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شد و در حال حاضر در کشور شاهد بهره برداری از آنها هستیم.
وی هم چنین گفت: با راه اندازی محور قم – گرمسار ظرفیت عظیمی برای بهره برداری از کاروانسرای دیرگچین که در این محور واقع شده، فراهم شده است که با واگذاری آن به بخش خصوصی شاهد احیای آن خواهیم بود.
شیرکوند افزود: خانه ها و کاروانسراهای بسیاری در کشور مرمت شده و توسط بخش خصوصی برای عموم گردشگران داخلی و خارجی در حال استفاده است.
کاروانسرای دیرگچین در بخش مرکزی قم واقع شده و مربوط به دوره ساسانی – صفوی است که در اواخر سال 1382 با شماره 10408به ثبت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم رسیده است.
- شیرکوند
Source: 1