رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کاشان گفت: نشست هماندیشی با هدف رونق صنعت گردشگری با حضور فعالان گردشگری سه استان قم، اصفهان و مرکزی در این شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، به نقل از خبرگزرای میراثآریا، علیرضا عبداللهزاده گفت: در نشستی که با حضور مدیرانکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استانهای اصفهان، قم و مرکزی، معاونان گردشگری، فعالان بخش خصوصی و نمایندگان تشکلهای گردشگری این استانها در دانشگاه کاشان برگزار شد، راهکارهای توسعه و رونق صنعت گردشگری در این سه استان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشان ادامه داد: هدف از برگزاری این نشست، تعامل و همافزایی بین سه استان، معرفی ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی و مذهبی مشترک و برطرف کردن موانع موجود بر سر راه توسعه گردشگری بود.
او افزود: در این نشست، مدیرانکل سه استان، فرماندار ویژه کاشان و نمایندگان بخش خصوصی به بیان دیدگاهها و پیشنهادهای خود در حوزه گردشگری پرداختند، همچنین آنها بر اهمیت همکاری و تعامل بین بخش دولتی و خصوصی، سرمایهگذاری در زیرساختهای گردشگری، آموزش نیروی انسانی و بازاریابی مؤثر برای جذب گردشگر تأکید کردند.
او گفت: روز نخست این رویداد دو روزه با بازدید از ظرفیتهای گردشگری کاشان و برگزاری نشست تخصصی همراه بود، همچنین در روز دوم که در تاریخ دوم آذرماه در مجتمع گردشگری خورشید اردهال برگزار شد و شرکتکنندگان در خصوص برنامههای آتی برای توسعه گردشگری منطقه تصمیمگیری کردند.
لازم به ذکر است از استان قم؛ علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری و تعدادی از کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز در این رویداد دو روزه حضور داشتند.
شهرستان کاشان دارای چهار بخش مرکزی، قمصر، نیاسر و برزک و پنج شهر کاشان، قمصر، نیاسر، جوشقان و برزک است. شهرستان کاشان با جمعیت بیش از ۳۶۴ هزار نفر دومین شهر پرجمعیت استان اصفهان و بیست و هشتمین شهر پرجمعیت ایران محسوب میشود. این شهرستان دارای نخستین تمدن یکجانشینی و شهرنشینی به قدمت محوطه باستانی سیلک (افزون بر هشت هزار سال) است. شهر کاشان از شهرهای تاریخی و گردشگری ایران میباشد و در حدود ۹۵ کیلومتری شهر قم قرار دارد.
کاشان با پیشینهای به قدمت سیلک به عنوان پایگاه تاریخ تمدن بشری درخشان از نام استادان، عالمان، فقیهان و ادیبان نامداری همچون نراقیها، ملا حبیبالله و ملا فتحالله شریف، ملا محسن فیض کاشانی، قطب راوندی، سید ابوالرّضا فضلاللَّه راوندی، غیاثالدّین جمشید کاشانی (ریاضیدان)، آیتالله آمیر سید علی یثربی، آیتالله سید ابوالقاسم کاشانی (سیاستمدار)، محتشم کاشانی (شاعر)، سهراب سپهری (شاعر)، کمال الملک (نقاش) و هزاران ستاره نامدار و شهیری است که آوازه نامشان افتخار ایران در جهان است.
همچنین مشهد اردهال در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی کاشان واقع است. آیین قالیشویان مشهد اردهال هر سال در دومین جمعه ماه مهر در مشهد اردهال برگزار میشود و تنها آیین مذهبیاسلامی است که به تقویم خورشیدی برپا میشود. این آیین مذهبی به عنوان دهمین اثر میراثفرهنگی ناملموس ایران در سال ۱۳۹۱ هجری خورشیدی (۲۰۱۲ میلادی) به فهرست جهانی میراثفرهنگی ناملموس یونسکو افزوده شد.
نشانی اینترنتی تارنمای (سایت) اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کاشان https://kashancth.ir است.
⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و معاونتهای «میراثفرهنگی»، «گردشگری و سرمایهگذاری» و «توسعه مدیریت و پشتیبانی» این ادارهکل در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ و معاونت «صنایعدستی و هنرهای سنتی» این ادارهکل در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷، خانه تاریخی زند قرار دارند.
نشانی کانال آن با نام «میراث کریمه» در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime
و در پیامرسان روبیکا با نام«قم ببین» https://rubika.ir/visit_Qom
و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir
و تلفنهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم 37065000،
اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان جعفرآباد 36223761
و اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کهک 34223010
با پیششماره ۰۲۵ است.
مردم میتوانند شکایتهای خود را از مراکز اقامتی و گردشگری از طریق سامانه ملی سفر (ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر) با شماره تلفن ۰۹۶۲۹ و یا از طریق تارنمای (سایت) آن به نشانی اینترنتی https://09629.ir ثبت کنند
و تخلف در بناهای ثبتی سطح شهرها و بخشهای تابعه و انجام حفاریهای غیرمجاز را با شماره تلفن ۰۹۶۶۲ و یا در قم با شماره تلفن 37219798 با پیششماره ۰۲۵ یگان حفاظت میراثفرهنگی استان قم گزارش بدهند.
نشانی اینترنتی
خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom ،
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی https://www.mcth.ir ،
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری https://richt.ir ،
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی https://chre.ir ،
پایگاه اطلاعرسانی صندوق احیاء (صابتا) https://saabta.ir
و شرکت توسعه گردشگری ایران https://irtdc.ir
است.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و هفت شهر قم، قَنوات، سَلَفچِگان، دستجِرد، جعفریه، قاهان و کهک است.
2/