علیاکبر رمضانی از هنرمند استان قم در رشته هنری حکاکی روی نگین انگشتر و قلمزنی بر روی رکاب نقره که در هشتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر با عنوان «سرو سیمین ۸» موفق به دریافت تندیس سرو سیمین در بخش ملی شد، گفت: جشنوارهها در معرفی هنرمندان و آثارشان نقش مهم و بسزایی دارند.
بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ علیاکبر رمضانی، با اشاره به برگزاری نمایشگاه این جشنواره در برج آزادی تهران بیان کرد: برای این جشنواره حدود 13 هزار اثر از ایران و بیش از 20 کشور دیگر ارسال شده بود که در نهایت حدود 300 اثر برای داوری به مراحل نهایی راه یافتند و اینجانب در بخش کار با نقره و فلز برگزیده شدم.
برگزیده جشنواره بینالمللی سرو سیمین 8، با اشاره به استقبال مطلوب بازدیدکنندگان از این جشنواره افزود: یکی از نتایج این جشنوارهها، زمینهسازی برای معرفی هنرمندان گمنام و صاحب ذوق، در کنار شناسایی دقیق هنرهایی است که هر کدام از آنها، یک مصداق و پرچم برای تبلیغ صنایعدستی ایران در کشورهای دیگر است و هر یک از آثار هنری در رشتههای مختلف حاوی یک پیام هستند.
او با اشاره به بازدید سعد القدومی رئیس شورای جهانی صنایعدستی از غرفههای مختلف این نمایشگاه از جمله غرفه صنایعدستی استان قم در جشنواره مذکور گفت: رئیس شورای جهانی صنایعدستی حدود 25 دقیقه از غرفه ما بازدید کرد، با دقت آثار را مورد بررسی قرار داد و برای او تولید این قبیل آثار با کیفیت، قابل تأمل و تحسین بود.
او افزود: همچنین مهندس ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، معاونان و مدیران بخشهای گوناگون این وزارتخانه و نیز اعضای شورای جهانی صنایعدستی از غرفه هنرمندان استان قم بازدید کردند.
رمضانی با اشاره به برگزاری ورکشاپهایی در حاشیه برگزاری این جشنواره تصریح کرد: اینجانب در کنار برخی از هنرمندان دیگر ایران در قالبِ این کارگاههای آموزشی، علاوه بر معرفی برخی از آثار فاخر، آموزشهایی نیز در رابطه با هنر حکاکی و قلمزنی ارائه دادیم.
او با اشاره به معرفی شهر قم به عنوان شهر ملی انگشتر یادآور شد: از گذشته، انگشترهای دستساز قم از قدمت و اصالت ویژهای برخودار بودهاند و انگشترهای دستساز هنرمندان قمی قابل مقایسه با شهرهای دیگر نیستند.
او گفت: با توجه به این که قلمزنی و حکاکی بر انگشتر یک کار تخصصی است، مشتریان خاص خود را دارد و بیشتر کارهایی که توسط اینجانب طی سالهای اخیر تولید شده، به کشورهای حاشیه خلیجفارس صادر شده است.
رمضانی خاطرنشان کرد: حدود 10 سال است که به صورت رسمی وارد رشته هنری حکاکی روی نگین انگشتر و قلمزنی بر روی رکاب نقره شدهام و حدود 6 سال است که آثار تولیدی خود را به سایر کشورها صادر میکنم.
او با اشاره به شرکت اثر هنری خود با عنوان انگشتر «اتحاد اقوام ایرانی» در هشتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر «سرو سیمین ۸»، درباره مشخصات این اثر فاخر هنری گفت: در اطراف این انگشتر 12 قوم از اقوام ایرانی با چهره و لباس محلی و جزییات کامل طراحی شدهاند.
او افزود: در قسمت پشت سر این افراد نیز نقشه استانها به صورت سهبُعدی کار شده، در قسمت دیگر این انگشتر نیز هشت بیت شعر درباره غیرت و سرافرازی ایراناسلامی حکاکی شده و در تاج آن تندیس برج آزادی تهران طراحی شده و در دو سمت گوشوارههای آن خلیجفارس و دریای خزر با ترکیبی از اشعار طراحی شده است.
لازم به ذکر است که انگشتر «اتحاد اقوام ایرانی» توسط علیاکبر رمضانی هنرمند قمی ساخته شده است.
علیاکبر رمضانی هنرمند استان قم موفق شد، تندیس سرو سیمین این جشنواره را در بخش ملی به همراه مرتضی افضلی از اصفهان، ماجد شهریاری از فارس، انسیه عشایری از بوشهر و حامد جیزان از خراسان رضوی دریافت کند.
هشتمین جشنواره بینالمللی صنایعدستی و هنرهای سنتی فجر با عنوان «سرو سیمین ۸» از ۲۷ بهمن تا ۱ اسفند ۱۴۰۲ با شعار «پیوند نسلی، پاسداشت هویت در پهنه جهانی» در برج آزادی و آیین اختتامیه آن در برج میلاد شهر تهران برگزار شد.
14 اثر از 12 هنرمند استان قم به نامهای اکرم کریمی بلوری، لیلی عظیمی فهیم، جواد رحمتی مطلق، عباس رحیمی ایمانی، محمد سلمانی، امیرحسین میرقیصری، حمید قاسمیزاده، علیاکبر رمضانی، محمد نجفزاده، مصطفی آزادی، حمید قاسمیزاده و سید سجاد موسوی در این نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفت.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر از این جشنواره میتوانند به پایگاه اطلاعرسانی آن به نشانی اینترنتی https://fajr.mcth.ir مراجعه کنند.