مدیر موسسه فروغ تمدن کویر گفت: دانش آموختگان این موسسه گردشگری به پاکسازی کاروانسرای تاریخی محمد آباد اقدام کردند.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قم، معصومه عسگری مدیر موسسه آموزشی فروغ تمدن کویر، امروز، شنبه 6 آبان 96 با اعلام این خبر گفت: در حاشیه کارگاه آموزشی«آشنایی با جاده ری باستان»، کاروانسرای سنگی محمد آباد قم با حضور 22 نفر از دانش آموختگان این موسسه پاکسازی شد.
او ادامه داد: این موسسه در تمامی بازدیدهای آموزشی، به منظور فرهنگ سازی در حفاظت از میراث فرهنگی و نهادینه شدن این عمل، به پاکسازی و جمع آوری زباله در اماکن تاریخی مبادرت می کند.
او افزود: وجود زباله در محوطه های تاریخی آزاردهنده است در این راستا شاید بهتر باشد، نگاه به مقوله نظافت آثار تاریخی عوض شود و دستگاه های ذیربط با برگزاری دوره های آموزشی به فرهنگ سازی شهروندان اقدام نمایند.
این فعال گردشگری گفت: شهر قم سابقه درخشانی در تاریخ اسلام دارد و با کثرت اماکن مذهبی به عنوان محور گردشگری کشور شناخته می شود و ترویج فرهنگ حفظ و حراست از میراث تاریخی باید جزء اولویت های آموزشی قرار گیرد.
عسگری ادامه داد: کاروانسرای سنگی محمد آباد در مسیر جاده بزرگ خراسان که شمال شرق ایران را به جنوب غرب پیوند میداد، واقع است. این کاروانسرا به شکل چهار ایوانی با حصارهای عظیم سنگی و هشت برج دیده بانی و مستحکم از سدههای پنجم و ششم هـ. ق بازمانده است.
او گفت: در ساخت کاروانسرا از لاشه سنگهای کوه استفاده شده است و با مساحت ۱۲۶۱۰متر مربع یکی از بناهای باشکوه تاریخی در استان قم به شمار میرود که در سال ۱۳۷۷با شماره ۲۱۳۸در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- پاکسازی
- اماکن تاریخی
- کاروانسرای محمد آباد
- قم
Source: 1