مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، از بهره برداری و افتتاحیه 15 طرح گردشگری همزمان به هفته دولت در این استان خبر داد.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عیسی رضایی روز دوشنبه در جمع اصحاب رسانه به مناسبت هفته دولت گفت: این تعداد طرح ها با سه میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبارات دولتی به برای بهره برداری می رسند.
وی افزود: همچنین همزمان با هفته دولت مجتمع زیتون و سه هتل با اعتبارات بخش خصوصی افتتاح می شوند
وی با اشاره به مقایسه اعتبارات عمرانی دولتی و استانی در سال 93 و 92 گفت: 235 میلیون تومان در سال 92 بوده است که این رقم565 میلیون تومان از محل تملک دارایی های استان بوده است که شاهد افزایش صددرصدی بودیم و اعتبارات کشوری در سال 92 دو میلیارد و 610 میلیون تومان بوده است که این رقم در سال 93 به دو میلیارد و 888 میلیون تومان رسید.
رضایی افزود: اعتبارات در دولت یازدهم نسبت به دولت قبل در سال 91اعتبارات ملی 493 میلیون تومان و اعتبارات استانی 938 میلیون تومان که اعتبارات استانی کاهش پیدا کرده ولی اعتبارات ملی افزایش پیدا کرده است این درحالی که دولت تدبیر و امید علارغم وضعیت مالی نامناسب که داشته است به بحث گردشگری اهتمام ورزیده است.
وی ادامه داد: طی سال 92 طرح های حوزه میراث فرهنگی از جمله کاروانسرای طینوج، دیرگچین، مدرسه جهانگیرخان، مقابر گنبد سبز، مسجد اعظم، خانه ملاصدرا، محوطه تاریخی قلی درویش، خانه های تاریخی رهبری، وفایی، شاکری، زند و یزدانپناه ، مطالعات باستانی در تپه صرم و قلی درویش، مرمت بازار بزرگ، گذرخان مرمت و احیا شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی قم، بیان داشت: در حوزه گردشگری نیز نسبت به تامین توسعه زیرساخت های گردشگری از جمله کاروانسرای دیرگچین، کمینگ هایی در روستای وشنوه و شهر قم و سایر طرح ها به منظور معرفی آثار تاریخی اقدام کرده ایم، همچنین در بحث صنایع دستی 80 میلیون تومان برای آموزش و راه اندازی مراکز آموزشی در بخش مرکزی و کهک صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه 39 هتل در استان قم در حال احداث است گفت: از این تعداد سه هتل پنج ستاره و سایر هتل ها به صورت چند ستاره ای و هتل آپارتمان و مهمانپذیر است.
رضایی، افزود: میزان سرمایه گذاری دراین حوزه حدود 457 میلیارد تومان با ارزش ملکی زمین است و تسهیلاتی که این افراد از بانک ها نیاز دارند 267 میلیارد تومان است که با راه اندازی این هتل ها 5 هزار تخت و 12 هزار صندلی پذیرایی برای استان اضافه شده و برای 20 هزار نفر اشتغال ایجاد می شود.
وی ادامه داد: 23 مجتمع گردشگری در حال ساخت است که مبلغ سرمایه گذاری1500 میلیارد تومان است و 950 میلیارد تومان تسهیلات لازم دارند و برای چهار هزار و 500 نفر اشتغال ایجاد می شود.
وی با اشاره به تورهای گردشگری در این استان گفت: جاذبه های استان حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران سایر آثار تاریخی را تحت شعاع قرار داده اند از این باید بخش خصوصی وارد شود و زایران و مسافران را به آثار تاریخی ببرند و آثار را معرفی کنند چراکه در استان قم 350 اثر تاریخی ثبتی و بسیاری از آثار تاریخی کم نظیر داریم.
وی افزود: 56 آژانس مسافرتی در این استان داریم که در بحث تورهای قم گردی و گردشگری کم کارند و در حوزه معرفی آثار تاریخی اقدام نکرده اند از این رو باید برای بازدید آثار را باید برنامه ریزی کنند چراکه برای اقتصاد استان سود آور است ضمن اینکه ما در این عرصه تامین زیرساخت ها را فراهم کرده ایم.
رضایی، با اشاره به اینکه ظرفیت هتل های استان قم تکمیل است گفت: به علت حضور زائران از اقصی نقاط جهان شاهد تکمیل بودن واحدهای اقامتی و خانه های مسافر هستیم ضمن اینکه بعد از توافق هسته ای وضعیت گردشگری در کشور رو به رشد خواهد بود بخصوص از حوزه خلیج فارس مراجعات زیادی به این کشور صورت می گیرد.
وی افزود: قریب به شش میلیون توریست های خارجی به کشور وارد می شوند که 50 درصد این توریست ها وارد استان قم می شوند که دولت در این زمینه زیرساخت های خدمات رسانی به این افراد را فراهم می سازد.
وی با اشاره به محور توسعه استان در برنامه ششم گفت: توسعه گردشگری زیارتی است که باید همه هدفگیری های استان به سمتی باشد که در این زمینه به اهداف برسیم لذا این امر تنها با همکاری و تعامل نهادهای مختلف صورت می گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، ادامه داد: برای اینکه یک گردشگری موفق و مورد پسند توریست در استان داشته باشیم نیاز است که ادارت مختلف در این زمینه با همکاری یکدیگر خدمات مطلوبی را ارایه کنند در این زمینه 28 نهاد در امر گردشگری همکاری داشته باشند.
Source: 1