معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم گفت: در استان قم 170 موکب در ایام اربعین تشکیل شده است و از نظر موکبداری رتبه دوم کشور را داریم.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین سید اسماعیل حسینی مقدم در «نشست هماندیشی مجتمعهای گردشگری و واحدهای پذیرایی مسیر کربلا (محور قم – سلفچگان)» در مجتمع گردشگری کرانه اظهار کرد: مردم عزیز ایران از جمله قم مهماننوازیشان ثابت شده است.
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم؛ با بیان این که مردم استان قم آماده پذیرایی و میزبانی از زائران اربعین هستند، گفت: در استان قم 170 موکب در این ایام تشکیل شده است و از نظر موکبداری رتبه دوم کشور را داریم.
او افزود: تعدادی از موکبهای استان قم در کشور عراق و تعدادی در مرزهای مهران و خرمشهر و تعدادی نیز در داخل شهر قم مشغول خدماترسانی به زائران هستند و نزدیک به 100 مکان برای پذیرش زائر در شهر قم آماده شده است.
او با تقدیر و تشکر از کسانی که در امر پذیرایی از زائران اربعین مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: لازم است که این فرهنگ به ویژه در ایام اربعین به عنوان یک ارزش تقویت شود و توسعه یابد.
حسینی با بیان این که در ایام اربعین حدود 400 هزار نفر از داخل و خارج از کشور در استان قم مهمان داریم، گفت: سال گذشته 70 هزار نفر زائر از کشورهای پاکستان و افغانستان مهمان داشتیم و امسال پیشبینی میکنیم، این تعداد افزایش یابد.
معاون اجتماعی، فرهنگی و زیارت استاندار قم بر آمادگی همگان برای پذیرایی به بهترین شکل از زائران اربعین تأکید کرد.
تأکید بر توجه به مسائل امنیتی
همچنین سرهنگ منوچهر نصیری جانشین فرماندهی انتظامی استان قم، در این جلسه بر توجه به مسائل امنیتی از جمله نصب دزدگیر و دوربین در واحدهای صنفی تأکید کرد.
سرهنگ مرادحسین جعفریان رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی استان قم نیز، توجه به نکات امنیتی را، به ویژه در ایام اربعین حسینی(ع) ضروری برشمرد.
20 کمیته در ستاد اربعین قم تشکیل شده است
مدیرکل امور رفاهی زائران استانداری قم در ادامه این جلسه گفت: استان قم در طول سال در مناسبتهای گوناگون به ویژه در ایام اربعین، نیمهشعبان و نوروز؛ پذیرای زائران و مسافران از نقاط مختلف کشور و نیز سایر کشورهاست.
حمیدرضا جعفری با اشاره به این که قم محور مواصلاتی 17 استان کشور است، افزود: در ایام اربعین، زائران همسایههای شرقی همچون کشور پاکستان بیشترین تردد را از این مسیر دارند و امسال پیشبینی دو برابری زائران پاکستانی را در استان قم داریم.
او همچنین به تشکیل 20 کمیته در ستاد اربعین استان قم به منظور ارائه خدمات مطلوب به زائران ایرانی و غیرایرانی اشاره کرد.
به بهترین شکل از زائران امام حسین(ع) پذیرایی میکنیم
رئیس انجمن صنفی مجتمعهای گردشگری و پذیرایی استان قم، با بیان این که انجمن صنفی مجتمعهای گردشگری و پذیرایی استان قم دارای حدود 120 عضو است، گفت: در این جلسه با توجه به مناسبت ایام اربعین از مدیران واحدهای مسیر کربلا (محور قم – سلفچگان) دعوت شد تا با همفکری، هماندیشی و تبادل نظر بتوانیم به نحو شایستهای خدمات مطلوبی را به زائران پیادهروی اربعین ارائه دهیم.
سید جواد جلالینژاد خاطرنشان کرد: در ایام اربعین حسینی(ع) تلاش میکنیم، به بهترین شکل از زائران امام حسین(ع) پذیرایی و میزبانی نماییم.
او به بخشی از فعالیتهای فرهنگی و نیکوکارانه این مجتمعها اشاره و بیان کرد: در ایام اربعین، بیشتر مجتمعهای گردشگری و پذیرایی در مسیر کربلا (محور قم – سلفچگان) در مقابل واحدهای صنفی خود، ایستگاههای صلواتی دائر و از زائران حضرت سیدالشهداء(ع) پذیرایی میکنند.
او خاطرنشان کرد: از جمله فعالیتهای عامالمنفعه اعضای این انجمن، میتوان به ارسال اقلام مصرفی در سالهای گذشته به مناطق سیلزده و زلزلهزده اشاره کرد.
تأکید بر رعایت مسائل بهداشتی
فروغی از کارشناسان مرکز بهداشت قم در این جلسه با تأکید بر مسأله «خودکنترلی» در رعایت مسائل بهداشتی توسط مراکز اقامتی و مجتمعهای گردشگری و پذیرایی گفت: مدیران این واحدها در بهداشت موادغذایی به استاندارد بودن و تاریخ مصرف آنان، توجه ویژه داشته باشند.
او توجه به مسأله پسماند و برخورد مناسب کارکنان واحدهای صنفی با مراجعان را از دیگر نکات قابل اهمیت دانست.
او بر تعامل و ارتباط دوسویه با مدیران مجتمعهای گردشگری و پذیرایی تأکید و بیان کرد: در مرکز بهداشت شهرستان قم واقع در 20 متری شهید بهشتی، آماده پاسخگویی و همکاری با مدیران این مراکز هستیم.
علیرضا ارجمندی مدیرکل، مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری و تعدادی از کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و شهاب علیعرب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی قم و مدیران مجتمعهای گردشگری و واحدهای پذیرایی مسیر کربلا (محور قم – سلفچگان) در نشست مذکور حضور داشتند و تعدادی از اعضاء دیدگاهها، پیشنهادها و راهکارهای خود را در رابطه با مسائل مطرحشده بیان کردند.
این نشست از سوی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ انجمن صنفی مجتمعهای گردشگری و واحدهای پذیرایی استان قم و مجتمع گردشگری کرانه برگزار شد.
امسال ۲۰ صفر، اربعین حسینی(ع) با 4 شهریورماه مصادف شده است.
استان قم دارای هشت راه مواصلاتی اصلی و چهار راه فرعی است که از جمله آنها میتوان به آزادراه قم – تهران (آزادراه خلیج فارس) به طول ۱۳۰ کیلومتر، جاده قدیم قم – تهران، بزرگراه قم – ساوه به طول ۸۷ کیلومتر، جاده قدیم قم – کاشان، آزادراه قم – کاشان (آزادراه امیرکبیر) به طول ۱۰۴ کیلومتر، آزادراه قم – گرمسار به طول ۱۷۳ کیلومتر و بزرگراه قم – سلفچگان – اراک به طول ۱۳۶ کیلومتر اشاره کرد.
در حوزه راهداری استان قم حدود ۲ هزار کیلومتر راه شامل ۲۱۳ کیلومتر آزادراه، ۲۳۲ کیلومتر بزرگراه، ۱۵۴ کیلومتر راه اصلی، ۱۵۰ کیلومتر راه فرعی و یک هزار کیلومتر راه روستایی وجود دارد.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک؛ ۶ شهر قم، جعفریه، کهک، سَلَفچِگان، دستجِرد و قنوات؛ هفت بخش، ۱۳ دهستان و ۲۵۳ روستا است.
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و معاونتهای «میراثفرهنگی»، «گردشگری و سرمایهگذاری» و «توسعه مدیریت و پشتیبانی» این ادارهکل در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ و معاونت «صنایعدستی و هنرهای سنتی» این ادارهکل در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷، خانه تاریخی زند قرار دارند. نشانی کانال آن با نام «میراث کریمه» در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime و در پیامرسان روبیکا با نام «قم ببین» https://rubika.ir/visit_Qom و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir و تلفن تماس آن ۳۷۶۰۳۴۲۶ با پیششماره ۰۲۵ است.
نشانی اینترنتی
خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom ،
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی https://www.mcth.ir ،
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری https://richt.ir ،
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی https://chre.ir ،
پایگاه اطلاعرسانی صندوق احیاء (صابتا) https://saabta.ir
و شرکت توسعه گردشگری ایران https://irtdc.ir
است.
2/