مدیرعامل و رییس هیات مدیره صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: با تدبیر دولت یازدهم طی سه سال گذشته 55 بنای تاریخی به بخش خصوصی واگذار شده و درحال حاضر بسیاری از این بناها پذیرای گردشگران است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم، محمدرضا پوینده روز پنجشنبه در مراسم گشایش خانه تاریخی یزدان پناه قم افزود: در دولت تدبیر و امید نسبت به دولت های قبلی رشد قابل توجهی در واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی صورت گرفته است این درحالی است که در گذشته تنها 10 اثر به بخش خصوصی واگذار شده بود.
مدیرعامل و رییس هیات مدیره صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی افزود: امسال نیز 100 بنای تاریخی در دستور کار برای واگذاری به بخش خصوصی در کشور در نظر گرفته شده است تا سرمایه گذاران بر اساس میزان سرمایه گذاری برای مرمت آثار تاریخی از تسهیلات صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی بهره مند شوند.
وی دربخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 10 اثر تاریخی در قم برای بهره برداری بخش خصوصی معرفی شده اند گفت: این آثار از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم شناسایی شده که پس از بررسی اسناد آن به بخش خصوصی واگذار می شود.
پوینده افزود: کاروانسرای دیرگچین مادر کاروانسراهای ایران نیز به کانون اتومبیل رانی به مدت 20 سال واگذار شد تا با مبلغ 110 میلیارد ریال تسهیلات این صندوق بتواند طی دو سال مرمت شده و برای بهره برداری بخش خصوصی آماده شود.
وی با اشاره به حفظ بناهای تاریخی گفت: در چارچوب طرح مرمتی سرمایه گذاران موظف هستند تا با نظارت کارشناسان مرمت بدون تغییر در اصل بنا و با کمترین مداخله آثار را آماده سازی کنند.
مدیرعامل و رییس هیات مدیره صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی بیان داشت: ظرفیت بناهای تاریخی در کشور ما بی نظیر است این در حالی است که قدر بناهای تاریخی را در کشور ندانسته و در مدیریت شهری به آن به عنوان بافت فرسوده و بافت های مزاحم نگاه می شود در حالی که در سطح بین المللی شهرهایی که بناهای تاریخی را حفظ کرده اند در فهرست یونسکو ثبت شده اند.
پوینده با اشاره به خانه تاریخی یزدان پناه گفت: این خانه تاریخی اولین بنایی است که در شهر قم گشایش یافت و بر اساس علایق گردشگران خارجی مجهز شده است.
وی افزود: بناهایی که مرمت شده به علت ویژگی های معماری اسلامی و تمدن چندهزار ساله از سوی گردشگران خارجی مورد استقبال قرار گرفته است.
خانه تاریخی یزدان پناه واقع در شهر قم، خیابان باجک، کوچه 11پلاک 9 مربوط به اواخر دوره قاجار است که در اوایل سال 1382 با شماره 9151 به ثبت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم رسیده است.
این خانه تاریخی با سرمایه گذاری 5 میلیارد ریالی و اشتغالزایی برای 30 نفر گشایش یافت.
Source: 1