سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با اشاره به این که حدود 60 طرح گردشگری با سرمایهگذاری 12 همت در استان قم در دست ساخت است، گفت: تمام تلاش خود را برای تسهیل در کارها و به پایان رساندن هر چه سریعتر این طرحها به کار میگیریم.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده روز سهشنبه 24 تیر 1404 در جلسه با رؤسای انجمنهای گردشگری استان قم با موضوع «بررسی تأثیرات جنگ تحمیلی 12روزه در حوزه گردشگری استان قم» در سالن جلسات این ادارهکل؛ با اشاره به این که حدود 60 طرح گردشگری با سرمایهگذاری 12 همت در استان قم در دست احداث است، اظهار کرد: تمام تلاش خود را برای تسهیل در کارها و به پایان رساندن هر چه سریعتر این طرحها به کار میگیریم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم بیان کرد: در حال حاضر 6 طرح گردشگری با سرمایهگذاری 1.5 همت در استان قم آماده افتتاح داریم و بهرهبرداری از این طرحها در ایجاد اشتغالزایی و رشد توسعه اقتصادی استان نقش حائز اهمیتی دارد.
باباگلزاده همچنین یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی 12روزه رژیم صهیونیستی را گرامی داشت و بر پیروی از راه شهیدان تأکید کرد و همچنین با تسلیت ایام محرم و سوگواری سالار شهیدان کربلا حضرت امام حسین(ع) خواستار ترویج فرهنگ حسینی در جامعه و پیروی از راه سالار شهیدان کربلا شد.
او با اشاره به این که جنگ تحمیلی 12روزه آسیب جدی به حوزه گردشگری وارد کرده است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط عادی و توقف جنگ، وضعیت صنعت گردشگری به جایگاه مطلوب خواهد رسید.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم تأکید کرد: این جنگ بر ما تحمیل شد؛ ما هیچ گاه به دنبال جنگ نبودهایم؛ اما وقتی که جنگی به ما تحمیل شود، مقتدرانه به آن پاسخ میدهیم و مردم ایران نشان دادند که در مقابل بیگانه و دشمن همیشه با هم متحد و هوشیار هستند و انسجام و اتحاد دارند و هنگام جنگ اختلافات را کنار میگذارند.
باباگلزاده ادامه داد: این مسأله، وظیفه مسئولان را در مقابل مردم چندین برابر مینماید و باید با تمام وجود برای این مردم کار کنیم.
او تصریح کرد: تمام مسئولان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ویژه وزیر محترم، تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات پیشآمده از جمله در حوزه گردشگری به کار گرفتهاند و برنامههای جامعی به منظور کمک به بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری در نظر گرفته شده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم بیان کرد: در راستای تحقق اهداف شهدا، همه کوشش خود را به منظور جلب رضایت و ارائه بهترین خدمت به مردم در چهارچوب قانون انجام میدهیم.
باباگلزاده گفت: در ایام جنگ تحمیلی 12روزه توسط رژیم صهیونیستی به مردم ایران؛ استان قم در ارائه تسهیلات به مردم در زمینه اسکان، با همکای انجمنها و تشکلهای گوناگون گردشگری پیشگام بود که در این زمینه از همه انجمنها و تشکلهای گردشگری که حمایت کردند، تقدیر و سپاسگزاری میکنیم.
او خاطرنشان کرد: موفقیت همه ما با مشارکت همه انجمنها و تشکلهای گردشگری حاصل میشود؛ از اینرو باید دستبهدست هم دهیم تا بتوانیم در رشد، پیشرفت، بالندگی و اعتلای گردشگری استان قم گامهای مؤثری برداریم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با اشاره به ویژگیهای گردشگری استان قم به ویژه در زمینه گردشگری زیارت با وجود بارگاه ملکوتی حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرک امامزادگان(ع) از جمله آستان مقدس حضرت موسی مبرقع(ع) افزود: برخی از زائران خارجی، حرم مطهر حضرت موسی مُبَرْقَع(ع) فرزند بلافصل امام جواد(ع) -نهمین امام شیعیان- را بیشتر از بعضی از زائران داخلی میشناسند، ضمن آن که بنای آن نیز تاریخی است و با شماره ۹۶۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و مقابر امام زادگان چهلاختران، قطب چهارم زیارتی کشور به شمار میرود.
باباگلزاده از مسجد جامع، مجموعه تاریخی مقابر گنبد سبز، بازار قم، تیمچه بزرگ بازار، سرای ملاحسین، بازار کهنه، مدرسه جهانگیرخان، مدرسه غیاثیه، خانه تاریخی ملاصدرا در شهر کهک و… به عنوان دیگر جاذبههای گردشگری این استان نام برد.
او بیان کرد: هر چند در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران (بهمن 1403) سعی کردیم تا ظرفیتها، مراکز گردشگری و اماکن تاریخی و دیدنی ناشناخته استان را معرفی کنیم؛ اما هنوز این ظرفیتها به خوبی به زائران و گردشگران معرفی نشده است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم اضافه کرد: امیدواریم، با کمک، مشارکت و همفکری انجمنها و تشکلهای گردشگری استان که در واقع موتور محرک توسعه گردشگری استان هستند، بتوانیم صنعت گردشگری را بیش از گذشته توسعه دهیم.
باباگلزاده تصریح کرد: با همدلی، وفاق و اتحاد و نیز کمک انجمنها و تشکلهای گردشگری که بازوی این ادارهکل هستند، می توانیم قدمهای مؤثرتری برداریم و ما هم در این جا خادم شما هستیم.
او با بیان این که همیشه اختلاف سلیقه وجود دارد، گفت: باید تکثر دیدگاهها در راستای رشد و توسعه باشد و این امر نیازمند این است که همه ما نسبت به یکدیگر روحیه برادری، همدلی و دوستی داشته باشیم و از بهترین نظرات برای توسعه امور بهره ببریم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی در حوزه امنیت گردشگری گفت: این کارگاهها به منظور افزایش آگاهی و اطلاعات فعالان حوزه گردشگری برگزار میشود تا بتوانیم نقشههای شوم دشمنان را خنثی کنیم و انشاءالله به زودی شاهد ریشهکن شدن رژیم صهیونیستیِ ستمگر، کودککُش و اشغالگر قدس باشیم.
در ادامه جلسه، رؤسای انجمنها و تشکلهای گردشگری نقطهنظرات خود را پیرامون موضوع جلسه بیان کردند و خواستار در نظر گرفتن تسهیلات و بستههای حمایتی مالی، وام با کارمزد کم و معافیتهای مالیاتی از سوی دولت برای فعالان بخش گردشگری در این ایام شدند.
رفع موانع موجود برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری، فراهم کردن زیرساختهای مورد نیاز برای سرمایهگذاری در حوزه گردشگری، معرفی هر چه بیشتر اماکن گردشگری، دیدنی و تاریخی قم به زائران و گردشگران، توجه به برگزاری مطلوبتر نمایشگاههای گردشگری با مشارکت دستگاههای مرتبط، برگزاری کارگاههای آموزشی و برگزاری جلسات مستمر با انجمنها و تشکلهای گردشگری از دیگر خواستههای مطرحشده در جلسه مذکور توسط رؤسای انجمنها و تشکلهای گردشگری بود.
در این جلسه سیدمهدی حیدرآبادی سرپرست معاونت گردشگری و سرمایهگذاری و نیز تعدادی از مدیران و کارشناسان گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم حضور داشتند.
2/