استاندار قم گفت: بازنگری بر طرح جامع گردشگری با محور گردشگری مذهبی در قم دنبال میشود و امروز در قم مشکلات در حوزه گردشگری زیاد است و زیرساختها، قطبهای گردشگری و مراکز اقامتی در استان قم باید افزایش یابد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، به نقل از روابطعمومی استانداری قم؛ اکبر بهنامجو در نشست صمیمی با مدیران و خبرنگاران رسانههای استان قم در سالن کرامت استانداری، با بیان این که مشاوری برای بافت تاریخی قم گرفته شد تا ۳۰۰ هکتار از بافت تاریخی احیاء شود، اظهار کرد: در این زمینه با اصلاح ضوابط شاهد رونق در بافت تاریخی خواهیم بود.
استاندار قم گفت: هم اکنون بلوار پیامبر اعظم(ص) شهر قم رها شده است و بدنه این مسیر باید بر اساس مبنای طرح جامع گردشگری جزو برنامههای توسعهای باشد و امروز در ایام نیمهشعبان مشکلات زیادی برای زائران وجود دارد که باید مرتفع شود.
او بیان کرد: هم اکنون سه طرح هتل در قم بلاتکلیف است که طی ۴۵ روز اخیر با پیگیریهای صورت گرفته، تسهیلات برای آنان تأمین شده است و امیدوار هستیم، با برنامهریزی لازم این سه هتل ۵ ستاره از ابتدای سال آینده در قم شروع به ادامه ساخت دهند.
او همچنین با اشاره به اهمیت کار خبرنگاران گفت: خبرنگاران در بین مردم حضور دارند و همین امر فرصت خوبی است که از نظرات کارشناسی و دیدگاه خبرنگاران در انعکاس مشکلات جامعه بهره بریم.
بهنامجو گفت: دیدگاه اهالی رسانه را به عنوان صاحبنظر در بخشهای گوناگون، مغتنم میشماریم و دغدغههای خبرنگاران را در راستای پیگیری موانع و مشکلات مردم دنبال میکنیم.
استاندار قم گفت: قم از نظر فرهنگی جایگاه ویژهای به دلیل حضور حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و حوزههای علمیه دارد؛ ولی آسیبهای اجتماعی نیز در این استان به چشم میخورد که البته اقدامهایی در این حوزه شروع شده است.
او ابراز کرد: در موضوع طلاق، نقش خانواده و آموزش بسیار مهم است و باید مهارتهای زندگی در قبل، حین و بعد ازدواج به نسل جوان آموزش داده میشود که در این راستا برنامهریزیهای لازم صورت گرفته است و تا یک ماه آینده عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
بهنام جو بیان کرد: ارزیابی مناسبی از عملکردها در حوزه آسیبهای اجتماعی از سوی نهادهای مختلف خواهیم داشت.
او در خصوص طرح متروی قم گفت: فاز نخست مترو از ابتدای جاده جعفریه تا حرم مطهر آماده بهرهبرداری است که باید واگن آن خریداری شود که در این زمینه پیگیریهای لازم برای تأمین واگن در حال انجام است.
استاندار قم ادامه داد: مترو باید تا جمکران ادامه یابد که برای تکمیل آن ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که برای سال آینده ۲ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است.
او با بیان این که طرح مونوریل قم موضوعی است که همچنان بر زمین مانده است، افزود: باید نظر صاحبنظران و مردم را برای اجرای طرحها در نظر گرفت و مشاوری در این خصوص به کار گرفته میشود تا چگونگی عملکرد آن بررسی شود و نتایج آن به عنوان یک پژوهش علمی تا پایان سال به شهروندان اعلام میشود.
نماینده عالی دولت چهاردهم در استان قم با بیان این که استان قم حتماً فرودگاه میخواهد، افزود: سرمایهگذار بخش خصوصی در سالهای قبل بخشی از باند و بخش تجاری را شروع کرده است و بازدیدی نیز هفته قبل از این طرح داشتیم.
او افزود: تاکنون در کشور بخش خصوصی برای ساخت فرودگاه ورود نکرده و این سرمایهگذار بر مبنای حُسننیتی که به او نشان داده شده، وارد عمل شده و اقداماتی انجام داده است.
بهنامجو گفت: روزهای اخیر توافقی با سرمایهگذار اولیه فرودگاه قم صورت گرفته است که بخش فرودگاهی را استانداری دنبال خواهد کرد و هزینه اقداماتی که صورت گرفته است، باید به سرمایهگذار پرداخت شود و مقرر شد، بخش تجاری و گردشگری را نیز سرمایهگذار انجام دهد.
استاندار قم گفت: امروز در قم از ۱۲۰ کشور رفتوآمد داریم که وجود فرودگاه یک ضرورت است و احداث فرودگاه بسیار برای قم مهم است و در صورت ساخت فرودگاه یک زیرساخت توسعهای مطلوبی برای قم خواهیم داشت.
او تأکید کرد: منطقه ویژه سلفچگان متولی ساخت باند فرودگاه است و همکاریهای لازم در این زمینه صورت میگیرد.
او ادامه داد: در بخش آموزش، ورزش و بیمارستانی وضعیت خوبی در قم نداریم و جایگاه استان رتبههای پایینی دارد و با متوسط کشوری فاصله داریم.
او با بیان این که ۲۷۶ مدرسه در قم کم داریم، افزود: جلساتی را با خیرین داشتهایم که ساخت تعداد ۱۰۰ مدرسه را خیرین مدرسه ساز قبول کردند و مابقی را نیز دولت در قم احداث خواهد کرد.
بهنامجو با بیان این که مبنای ما در انتخاب مدیران شایسته سالاری است، افزود: اعتقاد داریم که مدیرانی که میروند، باید مدیران قویتری جایگزین شوند.
او اضافه کرد: در سند جامع سلامت استان قم باید بازنگری صورت گیرد تا بتوان اقدامات مؤثری انجام داد و در این راستا نیازمند حمایت همه مجموعهها و شهروندان هستیم؛ چرا که معتقدیم، در قم کارهای جمعی را بهتر میتوان دنبال کرد.
او ابراز کرد: باید وضعیت سلامت استان قم بهبود یابد و با روش فعلی شاهد مشکلات عدیدهای خواهیم بود و فاز نخست بیمارستان یکهزار تختخوابی سال آینده باید راه اندازی شود.
بهنامجو گفت: مشکلات ریزگرد و گردوغبار در قم جدی است که اغلب منشأ داخلی است و امروز در این حوزه مطالعات لازم صورت گرفته و نیازمند پیگیریهای مجدانهای است و امروز ۳۰ هزار هکتار در اطراف دریاچه نمک باید نهالکاری شود که کار سختی است و این معضل به عنوان یکی از چالشهای اصلی استان قم است.
او با بیان این که امروز در قم بحران آب داریم، افزود: باید در مصرف آب مدیریت و صرفهجویی داشته باشیم و از سویی دیگر در حوزه مهاجرت باید دقت بیشتری داشته باشیم؛ چرا که منابع آبی قم محدود است و انتقال آب به قم در گذشته صورت گرفته است و راه دیگری نداریم.
استاندار قم با اشاره به موضوع حذف خط B متروی قم گفت: مطالعات در این زمینه در حال انجام است و میتوان با کار کارشناسی این خط را احیاء کرد.
بهنامجو بیان کرد: زیرساختهای طرح نهضت ملی مسکن باید همزمان با ساخت آن ایجاد شود و برای این امر اعتبارات لازم تخصیص داده شده است.
او با بیان این که موضوع ناترازی انرژی و برق در استان قم مورد دغدغه بوده است، افزود: از ابتدای کار موضوع سرمایهگذاری در زمینه پنلهای خورشیدی دنبال شد و تلاش داریم، تأمین ۲۰۰ مگاوات برق را تا پایان سال آغاز کنیم و در سال آینده نیز ۴۰۰ مگاوات را شروع خواهیم کرد و قطعاً برای دو سال آینده کمبود برق را صفر خواهیم کرد.
او خاطرنشان کرد: با توافقی که با مرکز داشتیم، مقرر شد، اگر بالای ۲۰۰ مگاوات تولید برق داشته باشیم، قطعی برق در تابستان نخواهیم داشت و البته در سال آینده نیز این رقم بیشتر خواهد شد.
استاندار قم تصریح کرد: سرمای پیش از موعد در برخی نقاط کشور و پایین آمدن دمای ۱۹ استان به زیر صفر موجب کاهش فشار گاز و بروز مشکلات در نقاط شمالی کشور شده است.
بهنامجو افزود: مشکلات گاز، موجب ابلاغ صرفهجویی به استانها شده است و لذا از تمام هماستانیهای عزیز خواهش میکنم، با توجه مصرف نزدیک به ۷ میلیون متر مکعب گاز در بخش مسکونی، با نگاه جدی به کاهش مصرف، هموطنان خود را با 10 درصد صرفهجویی همراهی کنند.
او ادامه داد: به تمام دستگاهها ابلاغ صرفهجویی در این زمینه ارسال شده است و از اصناف و بازاریان و واحدهای تجاری هم خواستیم، با ما همکاری کنند.
در ابتدای این نشست صمیمی برخی از مدیران رسانه و خبرنگاران استان قم مسائل و پرسشهای خود را با استاندار قم مطرح کردند.
⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و معاونتهای «میراثفرهنگی»، «گردشگری و سرمایهگذاری» و «توسعه مدیریت و پشتیبانی» این ادارهکل در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ و معاونت «صنایعدستی و هنرهای سنتی» این ادارهکل در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷، خانه تاریخی زند قرار دارند.
نشانی کانال آن با نام «میراث کریمه» در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime
و در پیامرسان روبیکا با نام«قم ببین» https://rubika.ir/visit_Qom
و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir
و تلفنهای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم 37065000،
اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان جعفرآباد 36223761
و اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کهک 34223010
با پیششماره ۰۲۵ است.
مردم میتوانند شکایتهای خود را از مراکز اقامتی و گردشگری از طریق سامانه ملی سفر (ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر) با شماره تلفن ۰۹۶۲۹ و یا از طریق تارنمای (سایت) آن به نشانی اینترنتی https://09629.ir ثبت کنند
و تخلف در بناهای ثبتی سطح شهرها و بخشهای تابعه و انجام حفاریهای غیرمجاز را با شماره تلفن ۰۹۶۶۲ و یا در قم با شماره تلفن 37219798 با پیششماره ۰۲۵ یگان حفاظت میراثفرهنگی استان قم گزارش بدهند.
نشانی اینترنتی
خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom ،
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی https://www.mcth.ir ،
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری https://richt.ir ،
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی https://chre.ir ،
پایگاه اطلاعرسانی صندوق احیاء (صابتا) https://saabta.ir
و شرکت توسعه گردشگری ایران https://irtdc.ir
است.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و هفت شهر قم، قَنوات، سَلَفچِگان، دستجِرد، جعفریه، قاهان و کهک است.
2/