استاندار قم گفت: راه اندازی موزه آثار باستانی و اشیاءِ تاریخی در قم برای حفظ و نمایش آثار تاریخی به عموم مردم با جدیت دنبال می شود.
به گزارش روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم،سید مهدی صادقی روز پنجشنبه در بازدید از نمایشگاه آثار کشف شده آثار تاریخی در حاشیه برگزاری چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم اظهار داشت: موضوع راه اندازی موزه اشیای تاریخی در استان قم به عنوان یک ضرورت مطرح است که با تعامل اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم در صدد راه اندازی آن در یک مکان مناسب هستیم.
وی ادامه داد: مخزن نگهداری اشیای تاریخی در استان قم در کنار بیت تاریخی امام راحل با پیشرفت فیزکی 80 درصد در حال انجام است تا بتوانیم تا زمان راه اندازی یک موزه دائمی این آثار ارزشمند را حفظ کنیم.
استاندار قم با اشاره به این که 14 هزار اشیای تاریخی در استان قم موجود است گفت: این اشیا نشانگر هویت ملی و فرهنگی است که باید برای نسل آینده نگهداری و محفوظ بماند.
وی بیان داشت: تاریخ استان قم بسیار غنی است که با نگاهی به تاریخ اشیای قم می توان به قدمت هفت هزار ساله این استان پی برد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم نیز در این بازدید با اشاره به این که آثاری با قدمت هفت هزار ساله در استان قم کشف شده است گفت: در این نمایشگاه بیش از 30 اثر کشف شده از تپه های تاریخی صرم، قلی درویش و قمرود از دوره های پیش از اسلام، هزاره پنجم قبل از میلادی و سلجوقی به نمایش در آمده است.
عمار کاووسی ادامه داد: این آثار شامل ادوات جنگی، کوزه سفالی دسته دار، پارچ، مهر مسطح، مهر با نقش مار و سایر اشیای تاریخی است.
چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم، امروز با حضور آیات محسن اراکی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب و سید محمد جواد علوی بروجردی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مسئولان استانی در تالار مرکزی شهر قم در 2 نوبت صبح و عصر با ارائه مقاله ها در حوزه شهرسازی و معماری برگزار شد.
- کنگره
- تاریخ معماری و شهرسازی
- قم
Source: 1