معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم از شناسایی 800 مکان تاریخی در این استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عمار کاوسی در نخستین جلسه انجمن میراث فرهنگی قم که در استانداری قم برگزار شد گفت: از این تعداد آثار شناسایی شده بیش از 340 اثر به ثبت آثار ملی رسیده است.
کاوسی افزود: بررسی و شناسایی کل بافت تاریخی استان در سال 87 انجام شد که 90 درصد آثار و اماکن تاریخی شناسایی شد و برای حفظ این آثار، مکان های تاریخی به شهرداری اعلام شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با بیان اینکه در استان قم حدود 14 هزار اشیای تاریخی وجود دارد گفت: این آثار به علت قرار گرفتن در مخازن نامناسب و بدون استاندارد در حال از بین رفتن است.
وی افزود: تپه های تاریخی قم از جمله قمرود، قلی درویش و صرم به خاطر قدمت هشت هزار ساله قابلیت تبدیل شدن به سایت موزه را دارند.
وی به بسته های حمایتی میراث فرهنگی برای احیای خانه های تاریخی گفت: یکی از سیاست های سازمان میراث فرهنگی تشویق مردم به زندگی در خانه های تاریخی است از این رو به صورت مشارکتی خانه های تاریخی را مرمت می کند.
کاوسی افزود: یکی از مشکلات عدم احیای خانه های تاریخی داشتن مالکان متعدد است كه بايد مشاركت داشته باشند.
وی احیای انجمن میراث فرهنگی را حفظ آثار تاریخی دانست و گفت: این انجمن مردم را به رعایت احترام بر میراث فرهنگی و جلوگیری از تخریب آثار تاریخی ترغیب می کند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: جلب حمایت مادی و معنوی مردم و تشریک مساعی همه جانبة آنان در زمینه
پژوهش، حفظ، احیاء، معرفی و آموزش میراث فرهنگی از اهداف تشکیل این انجمن است.
وی با اشاره به مرمت آثار تاریخی در سال گذشته گفت: مسجد جامع، مقابر گنبد سبز، خانه ملاصدرا، تیمچه بزرگ قم، راسته بازار کهنه، مدرسه جهانگیر خان از جمله آثار مرمت شده است.
وی، شناسایی، مستندسازی، ثبت و تعیین حریم آثار فرهنگی –تاریخی منقول و غیرمنقول، حفاظت، مرمت، احیاء و ساماندهی آثار فرهنگی –تاریخی و پژوهش و کاوش را از دیگر اقدامات معاونت میراث فرهنگی برشمرد
Source: 1