مدیرکل زیرساخت ها و مناطق نمونه گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: کاروانسرای دیرگچین به دلیل موقعیت مکانی و تاریخی برای سرمایه گذاری از لحاظ اقتصادی، سودآور است.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، جلال تاجیک روز چهارشنبه در بازدید تعدادی از مدیران سازمان های مختلف کشوری از منطقه نمونه گردشگری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه کاروانسرای دیرگچین مادر کاروانسراهای ایران است، گفت: این منطقه به دلیل قرار گرفتن در محور قم- گرمسار بسیار مورد توجه است و می تواند مرکز درآمد زایی برای بخش خصوصی باشد.
وی با بیان اینکه یک هزار و 170 منطقه به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی شده است گفت: از این تعداد 247 منطقه طرح جامع دارد و 105 منطقه نمونه گردشگری در سراسر کشور پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با اشاره به ساماندهی مناطق نمونه گردشگری گفت: ما در حال بررسی و ساماندهی مناطق نمونه گردشگری هستیم چراکه برخی از مناطق بدون مطالعه و برنامه ریزی به عنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب شده اند.
تاجیک با بیان اینکه ساماندهی مناطق نمونه گردشگری باید بر اساس ظرفیت و مطالعه انجام شود گفت: متاسفانه به نظر میرسد ایده اولیه که اساس شکل گیری این مناطق بوده محقق نشده است.
وی در ادامه به برنامه واگذاری پ بناهای تاریخی به بخش خصوصی اشاره و ادامه داد: گفت: واگذاری این بناها در دستور کار است و اخیرا نزدیک به هشت بنای تاریخی برای اجاره بها به مدت 11 الی 20 سال به مزایده گذاشته شد.
Source: 1