سرمایه گذار منطقه گردشگری دیرگچین گفت: دستگاه های مربوطه از جمله محیط زیست، جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری و سایر نهادهای مربوطه استان برای بهره برداری این منطقه همکاری کنند.
به گزارش اداره کل میراث کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، مسعود فیاض آذر در بازدید مدیران نهادهای مختلف از جمله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محیط زیست، منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان جهادکشاورزی اظهار داشت: مجموعه دیرگچین آریا در سال 1390 طی فراخوانی که برای منطقه گردشگری ملی دیرگچین بود انتخاب شدم و طرح های مختلفی ارایه کردیم ولی تا کنون با مشکلات بسیاری روبه رو بوده ایم.
وی افزود: بخش خصوصی برای بهره برداری از این منطقه مصمم است ولی در صورتی که حمایت های لازم صورت نگیرد متضرر شده و این طرح بی نتیجه رها خواهد شد.
فیاض آذر، ادامه داد: در سال 92طرح جامع این کارونسرا تهیه شد و در نهایت در کارگروه گردشگری استانداری قم به تصویب رسید این درحالی است که بعد از تصویب این طرح ارگان های مربوطه مشکلاتی را مطرح کرده اند.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی اداره کل محیط زیست استان قم گفت: این اداره کل اعلام کرد که طرح در منطقه حفاظت شده کویر قرار دارد این در حالی است طرح این منطقه از صد هکتار پیش بینی شده حدود پنج هکتار در منطقه حفاظت شده قرار داشت که با طرح جدید راهکارهای حفاظت از زیست محیطی در نظر گرفته شده است.
سرمایه گذار منطقه دیرگچین، بیان داشت: همچنین اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم نیز بیان کرد که این منطقه در محدوده جنگلی قرار دارد از این رو ما با در طرح جدید جابجایی پوشش گیاهی را پیش بینی کرده ایم تا از این پوشش گیاهی به صورت مناسب استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه در صورتی که مشکلات اجرای این طرح مرتفع شودطی 24 ماه آینده به بهره برداری می رسد گفت: در صورتی که مشکلات اجرای این طرح رفع شود طی مدت 24 ماه فاز اول این طرح به بهره برداری می رسد و زمینه ای برای ایجاد اشتغال در استان است.
فیاض آذر افزود: این منطقه برای 900 نفر ایجاد اشتغال می کند.
وی با اشاره به اینکه چنجمین طرح این کاروانسرا را ارایه کرده ایم گفت: در این طرح این کاروانسرا را به منطقه طبیعت گردی تبدیل می کنیم بدون اینکه ساخت و ساز جدیدی صورت بگیرد تنها قسمت هایی از این آثار تاریخی را مرمت کنیمو با نورپردازی های مختلف به عنوان نمایشگاه گالری عکس، مجسمه و صنایع دستی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: همچنین از منطقه قلعه گلی که کاملا تخریب شده است به عنوان سیستم سنتی به نام خانه روستایی برای اسکان بازسازی شود و در بخش دیگر طرح کویرگردی از جمله بازی های ورزشی مربوط به کویر، رصد ستارگان، دریاچه های فصلی، باغ گساهان دارویی و سایر موارد ایجاد کنیم.
سرمایه گذار دیرگچین، افزود: در بخش دیگر این طرح احیای گونه های متعدد گیاهی و جانوری کویری در نظر گرفته شده است که مردم ما از این طریق با گونه های مختلف آشنا شوند همچنین در بخش دیگر طرح امکانات رفاهی و تاسیسات گردشگری را برای خدمت رسانی به مسافران و گردشگران محیا کنیم.
وی با بیان اینکه این طرح برای توسعه زیرساخت های گردشگری و اقتصاد استان موثر است گفت: این منطقه از لحاظ سرمایه گذاری برای استان قم جاذبه گردشگری را فراهم می سازد چراکه این کاروانسرای تاریخی در محدوده جاده قم – گرمسار واقع شده است و روزانه شاهد تردد مسافران از اقصی نقاط کشور هستیم.
وی افزود: این کاروانسرا به عنوان یک منطقه گردشگری ملی است که با احداث محیط تفریحی و گردشگری می توان زیرساخت های گردشگری استان را توسعه بخشیده و باعث جذب گردشگر در این منطقه باشیم.
Source: 1