مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: ۴۱۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات از ابتدای امسال تاکنون به هنرمندان صنایعدستی در نقاط مختلف این استان پرداخت شده است.
بهگزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، علیرضا ارجمندی اظهار کرد: از مجموع تسهیلات پرداخت شده مذکور، ۱۳۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات برای مشاغل خانگی و ۲۸۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال تسهیلات کارگاهی تبصره ۱۸ به متقاضیان پرداخت شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ سود این تسهیلات را برای مشاغل خانگی چهار درصد و برای تسهیلات کارگاهی تبصره۱۸، ۱۵درصد اعلام کرد.
او خاطرنشان کرد: از میان مجموع تسهیلات پرداخت شده در سال جاری به هنرمندان صنایعدستی، ۸۷ نفر تسهیلات مشاغل خانگی و ۱۲۷ نفر تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه را دریافت کردهاند.
او مهمترین اقدام این ادارهکل را برای توسعه صنایعدستی در استان قم، ثبت شهر قم به عنوان شهر ملی انگشتر برشمرد و افزود: برای ایجاد دبیرخانه شهر ملی انگشتر در قم که مهرماه امسال صورت گرفت،۳۰ میلیارد ریال هزینه شد.
ارجمندی اضافه کرد: این دبیرخانه در شهر قم، خیابان معلم، در نزدیکی منزل تاریخی امام خمینی(ره) راهاندازی شد و برای راهاندازی آن یک خانه تاریخی را مرمت کردهایم.
لازم به ذکر است، ثبت ملی شهر قم به عنوان شهر انگشتر در سال ۱۳۹۹ اتفاق افتاد. وجود معادن سنگهای نیمهقیمتی، گردشگران ایرانی و خارجی که از این زیورآلات استقبال میکنند و همچنین وجود بازارچههای اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) که مرکز فروش انگشتر با سنگهای قیمتی به حساب میآیند، در ثبت قم به عنوان شهر انگشتر در نظر گرفته شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به این که پنج هزار و ۳۰۰ هنرمند ثبت شده صنایعدستی در این استان فعال هستند، گفت: حمایت از ایجاد کارگاههای منبت در شهرک صنعتی ثامن (قنوات)، پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و تبصره ۱۸ به صنعتگران، مرمت و بازسازی پژوهشکده میراثفرهنگی استان به عنوان دبیرخانه شهر ملی انگشتر، آموزش زندانیان در رشتههای صنایعدستی و تجهیز کارگاههای صنایعدستی زندان از جمله فعالیتهای حمایتی این ادارهکل در حمایت از صنایعدستی استان قم بوده است.
به گفته او، عدم وجود بازارچه تخصصی دائمی صنایعدستی و عدم وجود بازاریابی حرفهای در بازار صنایعدستی، مهمترین مشکلات در فروش صنایعدستی استان قم محسوب میشود.
ارجمندی اظهار کرد: در سطح شهر قم ۱۶ فروشگاه دائمی فروش صنایعدستی دارای مجوز فروشگاهی فعال است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: بیشترین هنرمندان صنایعدستی استان قم در رشتههای منبت چوب، زیورآلات سنتی، سفال و سرامیک و محصولات چرمی دستساز هستند.
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ قرار دارد. نشانی کانال آن در پیامرسانان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir و تلفن تماس آن ۳۷۶۰۳۴۲۶ با پیششماره ۰۲۵ است.
نشانی اینترنتی خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom است.
۲/