معاون ميراث فرهنگي ادارهکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قم از واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی خبر داد.
به گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عمار کاوسی عصر پنجشنبه در دیدار با استاندار قم، با اشاره به اینکه 350 اثر تاریخی در استان قم به ثبت رسیده است گفت: آماده واگذاری برخی از این آثار به بخش خصوصی هستیم تا از این اماکن تاریخی به عنوان جاذبه تاریخی و گردشگری بهره برداری کنند.
وی افزود: در چند سال اخیر اعتبارات استانی به میراث فرهنگی قم کمتر شده است به حدی که این اعتبارات برای مرمت آثار تاریخی کافی نیست.
وی با بیان اینکه استان قم دو اثر تاریخی شاخص دارد که می تواند به سایت موزه تبدیل شود گفت: تپه قلی درویش با قدمت هفت هزار ساله در محدوده جمکران به عنوان یک اثر تاریخی در ایران و خاورمیانه شاخص است.
کاوسی افزود: تپه صرم برای ۱۵۰۰ساله قبل از میلاد، مربوط به عصر آهن در بخش کهک میان روستاهای صرم و خورآباد است که اولین کاوش این گورستان از سال1380 آغاز شده و تاکنون چندین دوره کاوش جهت تکمیل اطلاعات درباره شیوه های تدفین، گونه های مختلف گورها، ارتباط و تداوم سنت های عصر آهن و شناخت اعتقادات مردم دوره عصر صورت گرفته است و در حال حاضر ادامه دارد.
وی ادامه داد: این دو اثر تاریخی در صورت تخصیص اعتبار ظرفیت تبدیل شدن به سایت موزه را دارند و از این طریق مردم استان می توانند از این آثار بازدید کنند.
معاون ميراث فرهنگي ادارهکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، با اشاره به اینکه 14 هزار اشیای تاریخی در استان قم موجود است گفت: این آثار مربوط به دوره های مختلف است توسط موزه این اداره کل نگهداری می شود.
وی افزود: برای نگهداری این آثار مخزن مناسبی در اختیار نیست که باید در این رابطه تدابیری اندیشده شود چرا که آثار تاریخی هویت یک ملت است.
Source: 1