در جلسهای با حضور مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و رئیس حوزه هنری استان قم تفاهمنامه همکاری مشترک به منظور ارتقای فعالیتهای فرهنگی و هنری در مجموعه تاریخی گنبد سبز شهر قم امضاء شد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ این تفاهمنامه در جلسه روز یکشنبه 11 شهریور 1403 به امضای علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری استان قم رسید.
این تفاهمنامه با رویکرد هنری و فرهنگی و با هدف ترکیب گردشگری مذهبی با هنر و فرهنگ و برگزاری و اجرای محافل، رویدادها و برنامههای هنری، فرهنگی، ادبی، آموزشی و پژوهشی و نیز برگزاری نمایشگاه و بازارچههای موقت و فصلی صنایعدستی به امضاء رسید.
اجرای برنامههای مشترک فرهنگی و هنری با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و حوزه هنری استان قم در مناسبتهای گوناگون مذهبی و ملی همچون دهه کرامت، روز قم، روز هنر انقلاب اسلامی، هفته صنایعدستی، روز جهانی موزه، روز جهانی گردشگری، روز جهانی هنر و هنرمند و … از دیگر اهداف این تفاهمنامه است.
این جلسه با حضور مدیران، معاونان و کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و حوزه هنری استان قم برگزار شد و درباره مباحث مطرحشده بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در این جلسه، با اشاره به وجود اماکن و خانههای تاریخی مختلف در استان قم، بر حفظ و نگهداری از این اماکن و استفاده بهینه از آنان و معرفی آثار تاریخی به عموم مردم تأکید کرد.
همچنین سید مهدی حسینی رئیس حوزه هنری استان قم بر تعامل، هماندیشی و همکاری دوسویه تأکید کرد.
عمار کاوسی معاون میراثفرهنگی، مهدی نصر اصفهانی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی، مهدی خراسانی معاون توسعه مدیریت و منابع و تعدادی از کارشناسان ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز در جلسه مذکور حضور داشتند.
مجموعه تاریخی «مقابر گنبد سبز» شهر قم، بنا بر اعلام تاریخشناسان مدفن سه تَن از بزرگان اشعری و احیاءکنندگان قم در دوره اسلامی و مربوط به قرن هشتم هجری قمری است. این مجموعه تاریخی، در بلوار شهید روحانی، جنب گلزار شهدای علیابنجعفر(ع) قرار دارد و در ۱۵ دی سال ۱۳۱۰ هجری خورشیدی با شماره ۱۲۹ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
مقابر گنبد سبز که به «گنبدهای دروازه کاشان» نیز معروف هستند، از جمله ساختمانهایی به شمار میروند که به دلیل اصول معماری انجامشده در آن، از ارزش و اهمیت ویژهای در بین باستانشناسان و کارشناسان معماری برخوردار هستند و از اماکن تاریخی و گردشگری استان قم به شمار میروند.
همچنین مقابر گنبد سبز از جمله بناهای معروف به برجهای آرامگاهی در معماری ايران و يادمانهايی از دوران حکومت محلی و شيعی مذهب آلصفی در قم است که محل دفن امرا و حکام اين خاندان به حساب میآيد. اين مقابر دارای بدنه چندضلعی، گنبد رک دوپوش است و در نمای داخلی بنا تزيينات زيبا و بینظير گچبری و مقرنسکاری ديده میشود، از نظر تکنيک ساخت و اجرا نيز با بنای گنبد سلطانيه (استان زنجان) قابل مقايسه است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات از فعالیتهای حوزه هنری استان قم میتوانند به نشانی قم، خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، انتهای کوچه ۱۷، پلاک ۱۵۹ مراجعه کنند و یا با شماره تلفن ۳۷۷۴۷۷۰۰ با پیششماره ۰۲۵ تماس بگیرند.
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و معاونتهای «میراثفرهنگی»، «گردشگری و سرمایهگذاری» و «توسعه مدیریت و منابع» این ادارهکل در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ و معاونت «صنایعدستی و هنرهای سنتی» این ادارهکل در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷، خانه تاریخی زند قرار دارند.
نشانی کانال آن با نام «میراث کریمه» در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime
و در پیامرسان روبیکا با نام «قم ببین» https://rubika.ir/visit_Qom
و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir
و تلفن تماس آن ۳۷۶۰۳۴۲۶ با پیششماره ۰۲۵ است.
نشانی اینترنتی
خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom ،
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستیhttps://www.mcth.ir ،
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری https://richt.ir ،
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی https://chre.ir ،
پایگاه اطلاعرسانی صندوق احیاء (صابتا) https://saabta.ir
و شرکت توسعه گردشگری ایران https://irtdc.ir
است.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک؛ ۶ شهر قم، جعفریه، کهک، سَلَفچِگان، دستجِرد و قنوات؛ هفت بخش، ۱۳ دهستان و ۲۵۳ روستا است.
2/