نخستین جلسه کمیته طبیعتگردی استان قم در سالن جلسات ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم روز دوشنبه 19 شهریور 1403 در این جلسه گفت: در راستای ابلاغ آییننامه طبیعتگردی مصوبه هیئت وزیران، اولین جلسه این کمیته تشکیل شد.
علیرضا ارجمندی اظهار کرد: با توجه به ظرفیت استان قم در عرصه طبیعی، محیطزیستی، تالابها و مناطق حفاظتشده؛ با برنامهریزی مناسب، میتوان این ظرفیتها را برای استفاده درست و بهینه گردشگران مهیا کرد.
او همچنین به مرمت چند درخت کهنسال در سال گذشته در این استان اشاره و خاطرنشان کرد: 27 درخت کهنسال در استان قم ثبت ملی شده است.
او با اشاره به ویژگیهای استان قم در بخشهای مختلف گردشگری و میراثفرهنگی تصریح کرد: باید از ظرفیت رسانهها و نیز ظرفیتهای مردمی برای معرفی این آثار و اماکن بهره ببریم.
بسیاری از آثار طبیعی قم مانند دریاچه نمک و دریاچه حوضسلطان برای مردم ناشناخته است
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان قم نیز در این جلسه، لزوم انجام مطالعات پایه زیستمحیطی را ضروری دانست.
محمدحسین بازگیر با اشاره به این که قم در محور مواصلاتی 17 استان کشور قرار دارد، گفت: بسیاری از آثار طبیعی این استان همچون دریاچه نمک و دریاچه حوضسلطان برای مردم ناشناخته است.
او خاطرنشان کرد: همچنین کوه دوبرادران شهر قم از مهمترین رُخنمونهای «سازند قم» است.
او با بیان این که کمیته طبیعتگردی استان قم میتواند سیاستگذاری در حوزه میراثطبیعی انجام دهد، بر لزوم همکاری و همفکری دستگاههای مرتبط در این زمینه تأکید کرد و گفت: قم جزء استانهای شاخص در بخش ثبت میراثطبیعی است.
او با اشاره تنوع گیاهی و حیوانی در این استان و در مسیر مهاجرت قرار داشتن پرندگان اظهار کرد: نیازمند تولید محتوا در این زمینه هستیم.
همچنین رضا علیاصل از فعالان حوزه طبیعتگردی با اشاره به ثبت چندین اثر طبیعی در استان قم گفت: این استان دارای ظرفیتهای متنوعی در این زمینه است و بازتعریف مسیرهای گردشگری و ایجاد ژئوپارک در استان ضروری است.
مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز در این جلسه حضور داشت و حاضران در جلسه دیدگاهها و پیشنهادهای خود را در مسائل مطرحشده بیان و بر تدوین یک برنامه و چشمانداز در زمینه طبیعتگردی در استان قم تأکید کردند.
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و معاونتهای «میراثفرهنگی»، «گردشگری و سرمایهگذاری» و «توسعه مدیریت و پشتیبانی» این ادارهکل در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ و معاونت «صنایعدستی و هنرهای سنتی» این ادارهکل در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷، خانه تاریخی زند قرار دارند.
نشانی کانال آن با نام «میراث کریمه» در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime
و در پیامرسان روبیکا با نام«قم ببین» https://rubika.ir/visit_Qom
و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir
و تلفن تماس آن ۳۷۶۰۳۴۲۶ با پیششماره ۰۲۵ است.
مردم میتوانند شکایتهای خود را از مراکز اقامتی و گردشگری از طریق سامانه ملی سفر (ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر) با شماره تلفن ۰۹۶۲۹ و یا از طریق تارنمای (سایت) آن به نشانی اینترنتی https://09629.ir ثبت کنند
و تخلف در بناهای ثبتی سطح شهرها و بخشهای تابعه و انجام حفاریهای غیرمجاز را با شماره تلفن ۰۹۶۶۲ و یا در قم با شماره تلفن ۳۷۸۳۰۴۱۰ با پیششماره ۰۲۵ یگان حفاظت میراثفرهنگی استان قم گزارش بدهند.
نشانی اینترنتی
خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom ،
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی https://www.mcth.ir ،
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری https://richt.ir ،
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی https://chre.ir ،
پایگاه اطلاعرسانی صندوق احیاء (صابتا) https://saabta.ir
و شرکت توسعه گردشگری ایران https://irtdc.ir
است.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و ۶ شهر قم، جعفریه، کهک، سَلَفچِگان، دستجِرد و قَنوات است.
2/