مشخصات جغرافیایی بخش سلفچگان
بخش سلفچگان با داشتن 2000 کیلومتر مربع مساحت ،دومین بخش از نظر وسعت در استان قم محسوب می شود این بخش از به هم پیوستن دو دهستان راهجرد شرقی و نیزار به بخش ارتقاء یافته است.
مرکز بخش سلفچگان ،شهر سلفچگان می باشد که به دنبال سفر دور دوم ریاست محترم جمهور ی در سال 87 از روستا به شهر ارتقاءیافته است وتا مرکز استان 45 کیلومتر فاصله داشته ودر جنوب استان واقع گردیده است.
از نظر اداری در بخش سلفچگان ،ادارات جهادکشاورزی ،کمیته امداد،اداره برق،بنیاد مسکن،وشهرداری در مرکز مستقر شده اند.
شهر سلفچگان به واسطه قرار گرفتن در چهار راه ارتباطی مرکز کشور وجود راه های مواصلاتی از قبیل آزاد راه قم ،سلفچگان –اراک ،تهران ،ساوه –سلفچگان آزاد راه اصفهان ،دلیجان و عبور خطوط انتقال نفت و گاز و فیبر نوری و نزدیکی به مراکز صنعتی کشور (اراک،اصفهان،تهران)و وجود منطقه ویژه اقتصادی وشهرک صنعتی دو صنعت بزرگ سیمان و فولاد به عنوان یکی از مناطق با کار کرد اقتصادی ،ملی و بین المللی استان مطرح می باشد که با گسترش صنایع در منطقه و فراهم شدن زیر ساخت های توسعه آن مانند آب ،رسانی و گاز رسانی در آینده نزدیک به عنوان قلب اقتصاد ایران عمل خواهد نمود.
بخش سلفچگان به دلیل موقعیت خاص خود می تواند با جذب سرریز جمعیتی شهرستان قم و سکونت کارگران منطقه ویژه اقتصادی و صنایع بزرگ در دو شهر سلفچگان با افق 12 هزار نفری و شهر جدید پرنیان با جذب جمعیتی بالغ بر 120 هزار نفر می تواند کارکرد شهر اقماری قم تلقی گردد.
بخش سلفچگان با پراکندگی آب و هوا، از کوهستانی تا گرم و خشک دارای تنوع اقلیمی بوده و وجود بیش از یک سوم قنات های قدیمی استان در بخش سلفچگان از جمله استعدادهای بخش کشاورزی منطقه به شمار می رود که حیات روستاها و کشاورزی بخش وابسته به آنها است ،همچنین وجود 1800 هکتار باغات انار با تولید 70 درصد انار استان و 40 درصد تولید مرغ و تخم مرغ استان از دیگر قابلیت های کشاورزی و دامپروری بخش سلفچگان محسوب می گردد .
اماکن مذهبي و گردشگري
از جاذبه های گردشگری بخش سلفچگان علاوه بر منطقه حفاظت شده شکار ممنوع پلنگ دره، سد سنجگان، دامنه های زیبای کوه زواریان و علی آباد قهستان می توان به امامزاده های بزرگ همانند امام زاده عبدا… در جاده قدیم قم-نیزار و امامزاده جعفر در جاده اراک به قم و دیگر امامزاده های متعدد اشاره نمود.