رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: مدل های احیای بافت تاریخی قم که توسط دستگاه های مربوطه تهیه شده است باعث توسعه اقتصادی، تولید، اشتغال و کسب در آمد می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قمزهرا احمدی پور روز سه شنبه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی در استانداری قم اظهار داشت: باید در بافت های تاریخی محورهای گردشگری از جمله برگزاری تورها و راه اندازی مجتمع های اقامتی و پذیرایی تعریف شود تا برای گردشگران دارای جذابیت باشد.
معاون رئیس جمهوری افزود: برای اجرای برنامه های گردشگری در بافت های تاریخی قم با محوریت حرم حضرت معصومه(س) باید از بافت تاریخی شهرهایی از جلمه یزد الگو گیری کرد، چراکه قم دارای ظرفیت های مهم تاریخی و گردشگری است که باید به علاقه مندان معرفی شود.
وی با بیان این که با ایجاد جذابیت باید زائران را به سمت بافت های تاریخی قم هدایت کرد گفت: اگر بافت های تاریخی دچار فرسودگی شده است باید ارزش فرهنگی در آنان خلق کرد و با مدیریت صحیح زمینه حضور گردشگران را فراهم ساخت.
احمدی پور ادامه داد: بسیاری از شهرهای دنیا مسیری برای پیاده روی گردشگران و بازدید از بافت تاریخی فراهم ساخته اند که باید از الگوی های مختلف برای معرفی بافت های تاریخی از جمله برگزاری نمایشگاه ها و اجرای برنامه های متنوع بهره برد.
احمدی پور خاطرنشان کرد: جایگاه حرم حضرت معصومه(س) نزد شیعیان جهان بسیار ارزشمند و باعث حضور آنان در شهر قم شده است، از این رو باید از خانه های تاریخی که در بافت اطراف حرم مطهر وجود دارد برای پذیرایی از زائران استفاده کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به بیوت مراجع عظام تقلید در قم گفت: بسیاری از این بیت ها تاریخی هستند که با برنامه ریزی می توان فرهنگ، دین اسلام، نحوه تدریس و تحصیل طلبه های حوزه های علمیه را به علاقه مندان معرفی کرد.
احمدی پور گفت: قم می تواند در بلند مدت به مقصد گردشگری تبدیل شود و این امر نیازمند احیای بافت تاریخی با شان شهر مقدس قم است.
وی تصریح کرد: برای استان های زیارتی مانند قم و خراسان رضوی باید بسته سوغات با برندهای اقتصادی پیش بینی شود تا با درآمدزایی در جهت توسعه اقتصادی این استان ها گام برداشت.
وی با تاکید بر این که شتاب خوبی در عرصه های اقتصادی استان قم شاهد هستیم ابراز امیدواری کرد: دولت دوازدهم نیز با همین رویکرد و انگیزه با حذف موانع کسب و کار اقدام به سهولت در اجرای طرح های اقتصادی کند.
معاون رئیس جمهوری همچنین با اشاره به برگزاری جلسه های کارگروه اقتصاد مقاومتی گفت: در این جلسه ها بر اساس نیازها، برنامه ریزی ها و طراحی های خوبی در جهت گفتمان سازی، تسهیل گری در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی صورت گرفته است.
Source: 1