رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: جذب سرمایهگذار و رفع موانع در حوزه خدماترسانی در توسعه حوزه گردشگری ضروری است.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ روحالله امراللهی روز چهارشنبه 18 مهر 1403 در نشست تخصصی «اقتصاد گردشگری، با محوریت نقش گردشگری در توسعه اقتصادی و وفاق ملی و تبیین اندیشههای مقام معظم رهبری (مدظله عالی) و ریاستجمهوری درباره گردشگری و وفاق ملی» که در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم برگزار شد، اظهار کرد: قم برای رشد و توسعه گردشگری نیازمند یک سری زیرساخت در این بخش است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به نیاز به مراکز اقامتی بیان کرد: اگر این نیازمندیها برطرف شود، حوزه گردشگری هم رشد و توسعه پیدا میکند.
او خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که شعار «هر شهروند یک خادم» فرهنگسازی شود.
او همچنین گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم در دوره دهم با برگزاری نشستهای گوناگون پیگیر مطالبات و مشکلات فعالان حوزه گردشگری است.
امراللهی اضافه کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در زمینه رونق گردشگری استان تلاش میکند که آثار آن در سالهای آینده قابل مشاهده است و این نتایج برای شهر قم بسیار ارزشمند است.
او با بیان این که در شورای اسلامی شهر قم هشت راهبرد در حال بررسی است که یکی از این راهبردها گفتمان قرآنی در زندگی شهروندی است، گفت: اگر این گفتمان شکل بگیرد، سخاوت جمعی و قناعت فردی را به همراه خواهد داشت.
رئیس شورای اسلامی شهر قم خاطرنشان کرد: ما نوزدهمین استانی هستیم که مالیات میپردازیم و سی و یکمین استانی هستیم که دریافت اعتبارات داریم.
او به بعضی از کمبودها در قم اشاره و بیان کرد: حدود یک دهه است که قطار تهران – قم – اصفهان راهاندازی نشده است که اگر ایستگاه قم راهاندازی شود، مردم میتوانند در مدت زمان 35 دقیقه از این شهر به مقصد فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) حرکت کنند.
او گردشگری سلامت را در استان قم مورد توجه قرار داد و گفت: گردشگران سلامت در حالی برای درمان به قم میآیند که برای اقامت به تهران میروند و باید این مسأله به صورت جدی مرتفع شود که این گردشگران در قم سکونت داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم با تأکید بر این که باید اقامتگاههای مناسبی در مسیر حرم مطهر تا جمکران ایجاد شود، گفت: در حریم شهر نیز باید به موضوع گردشگری سلامت به صورت ویژه توجه شود.
علیرضا ارجمندی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم، علیرضا گلچین فرماندار شهرستان کهک، محمد ایرانی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم و شهاب علیعرب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم سخنران دیگر این نشست تخصصی بودند.
همچنین در این نشست تخصصی تعدادی از شرکتکنندگان دیدگاهها و پیشنهادهای خود را بیان کردند و مسئولان حاضر در جلسه نیز پاسخگوی پرسشهای مطرحشده بودند.
در این نشست تخصصی؛ پیشکسوتان بخش گردشگری، فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری و تعدادی مسئولان و کارشناسان دستگاههای مختلف دولتی از جمله سرهنگ فرامرزی رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی استان قم، محمدرضا حاجیرضا رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم، مرتضی خوشلهجه مدیرعامل شرکت گاز استان قم، علیرضا خاکی مدیرعامل سازمان زیباسازی، بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، علی رمضانی رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری قم و … حضور داشتند.
در پایان این نشست تخصصی به مناسبت هفته گردشگری از تعدادی از پیشکسوتان بخش گردشگری، فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری و مدیران دستگاههای دولتی استان قم با اهدای تندیس و لوح سپاس تقدیر و تشکر شد.
همچنین یک نهال زیتون به عنوان درخت یادبود هفته گردشگری با شعار صلح و دوستی (مهر ۱۴۰۳) در محوطه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم با حضور تعدادی از مسئولان و فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری کاشته شد.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم در کلیومتر ۵ آزادراه قم – تهران (آزادراه خلیجفارس) قرار دارد و نشانی اینترنتی آن https://qomccima.ir و تلفن تماس آن ۳۶۱۵۰ با پیششماره ۰۲۵ است.
⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و معاونتهای «میراثفرهنگی»، «گردشگری و سرمایهگذاری» و «توسعه مدیریت و پشتیبانی» این ادارهکل در بلوار ۱۵ خرداد، کوچه ۷.۱ و معاونت «صنایعدستی و هنرهای سنتی» این ادارهکل در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، کوچه ۱۷، خانه تاریخی زند قرار دارند.
نشانی کانال آن با نام «میراث کریمه» در پیامرسان ایتا https://eitaa.com/mirase_karime
و در پیامرسان روبیکا با نام«قم ببین» https://rubika.ir/visit_Qom
و نشانی اینترنتی این ادارهکل https://qom.mcth.ir
و تلفن تماس آن ۳۷۶۰۳۴۲۶ با پیششماره ۰۲۵ است.
مردم میتوانند شکایتهای خود را از مراکز اقامتی و گردشگری از طریق سامانه ملی سفر (ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر) با شماره تلفن ۰۹۶۲۹ و یا از طریق تارنمای (سایت) آن به نشانی اینترنتی https://09629.ir ثبت کنند
و تخلف در بناهای ثبتی سطح شهرها و بخشهای تابعه و انجام حفاریهای غیرمجاز را با شماره تلفن ۰۹۶۶۲ و یا در قم با شماره تلفن ۳۷۸۳۰۴۱۰ با پیششماره ۰۲۵ یگان حفاظت میراثفرهنگی استان قم گزارش بدهند.
نشانی اینترنتی
خبرگزاری میراث آریا (استان قم) https://www.chtn.ir/service/provinces/qom ،
وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی https://www.mcth.ir ،
پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری https://richt.ir ،
صندوق توسعه صنایعدستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی https://chre.ir ،
پایگاه اطلاعرسانی صندوق احیاء (صابتا) https://saabta.ir
و شرکت توسعه گردشگری ایران https://irtdc.ir
است.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و هفت شهر قم، قَنوات، سَلَفچِگان، دستجِرد، جعفریه، قاهان و کهک است.
2/