سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با اشاره به این که در شهرستان جعفرآباد بیش از 40 اثر تاریخی ثبتشده داریم، گفت: بسیاری از این آثار برای مردم ناشناخته است، از اینرو لازم است، این آثار تاریخی به خوبی برای مردم استان و نیز زائران و گردشگران معرفی شود.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده روز جمعه ۲ خرداد ۱۴۰۴ در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه شهرستان جعفرآباد در مصلای علیابنابیطالب(ع) شهر جعفریه با گرامیداشت هفته میراثفرهنگی، با اشاره به این که در شهرستان جعفرآباد بیش از 40 اثر تاریخی ثبتشده داریم، گفت: بسیاری از این آثار برای مردم ناشناخته است، از اینرو لازم است، این آثار تاریخی به خوبی برای مردم استان و نیز زائران و گردشگران معرفی شود.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با اشاره به نخستین سالگرد شهادت آیتالله سیدابراهیم رئیسی و همراهان ایشان و سوم خرداد سالروز آزادسازی خرمشهر؛ یاد و خاطره همه شهیدان به ویژه شهدای خدمت، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای هشت سال دوران دفاع مقدس را گرامی داشت.
باباگلزاده با اشاره به ظرفیتهای میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم و این که قم در مسیر مواصلاتی 17 استان کشور قرار دارد، گفت: وجود حرم مطهر و پربرکت حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرکه امامزادگان(ع) و نیز حوزه علمیه و از سوی دیگر با توجه به این که قم خاستگاه مرجعیت و انقلاب اسلامی است، موجب شده است تا این استان در حوزه گردشگری زیارت و مذهبی دارای ظرفیت عظیمی باشد.
او اظهار کرد: سالانه بیش از 20 میلیون زائر به این استان سفر میکنند و این امر نیز ظرفیت بزرگی است که از آن میتوان در توسعه گردشگری و صنایعدستی و ایجاد اشتغال استفاده کرد و در رشد و شکوفایی اقتصادی کمک گرفت.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با بیان این که امسال از سوی مقام عظمای ولایت حضرت امام خامنهای به سال «سرمایهگذاری برای تولید» مزین شده است، گفت: سرمایهگذاری در قم، زمینه فراوانی دارد و از همه سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این استان به ویژه در زمینه ساخت واحدهای اقامتی دعوت به عمل میآوریم.
باباگلزاده با اشاره به این که در شهرستان جعفرآباد بیش از 40 اثر تاریخی ثبتشده داریم، افزود: بسیاری از این آثار برای مردم ناشناخته است، از اینرو لازم است، این آثار تاریخی به خوبی برای مردم استان و نیز زائران و گردشگران معرفی شود.
او به برخی از آثار تاریخی و گردشگری در شهرستان جعفرآباد همچون مسجد جامع پاچیان، گنبد نمکی، یخچال طغرود و تنگه قاهان اشاره و اضافه کرد: گنبد نمکی از جاذبههای گردشگری طبیعی منحصر به فرد است که تلاش میکنیم که این آثار را با استفاده از ظرفیتهای گوناگون از جمله رسانهها و به ویژه صدا و سیما به آحاد مردم معرفی نماییم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم خاطرنشان کرد: 564 اثر ثبتشده در سطح استان قم همچون خانههای تاریخی داریم که در این زمینه میتوانیم به خانه تاریخی حضرت امام خمینی(ره) در شهر قم به عنوان گردشگری انقلاب اشاره کنیم.
باباگلزاده با بیان این که استاندار محترم قم نگاه ویژهای به گردشگری دارند، بیان کرد: انشاءالله با همکاری نمایندگان محترم قم در مجلس شورای اسلامی و سایر دستگاهها در توسعه گردشگری استان، گامهای مؤثری بر خواهیم داشت.
نماز جمعه این هفته شهرستان جعفرآباد توسط حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی فاطمی بصیر امام جمعه این شهرستان و با حضور محسن اوروجی فرماندار، مسئولان و اقشار مختلف مردم شهرستان جعفرآباد اقامه شد و رضا حافظی رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان قم نیز سخنران دیگر مراسم عبادی ـ سیاسی نماز جمعه شهرستان جعفرآباد بود.
28 اردیبهشتماه روز جهانی موزه نامگذاری شده است و هفته میراثفرهنگی هر سال از ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد به منظور پاسداشت آثار تاریخی و فرهنگی ایران برگزار میشود.
شهر جعفریه، مرکز شهرستان جعفرآباد در حدود ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر قم قرار دارد؛ این شهرستان از ۲ بخش مرکزی و قاهان تشکیل شده است. شهرستان جعفرآباد حدود ۶۵۰ کیلومتر مربع وسعت دارد.
استان قم دارای سه شهرستان قم، جعفرآباد و کَهَک و هفت شهر قم، قَنوات، سَلَفچِگان، دستجِرد، جعفریه، قاهان و کهک است.
2/