معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: این استان یکی از قطب های مهم تولید انگشتر و زیورآلات در کشور است که برای تقویت و ساماندهی این هنر، ایجاد خوشه انگشترسازی و زیورآلات در دستور کار است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم، سید مهدی نصر روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، افزود: درحال حاضر بالغ بر 600 کارگاه تولیدی انگشتر و زیور آلات در قم فعال است.
او در ادامه بابیان اینکه ۴ هزار و ۷۶۰ هنرمند صنایع دستی در استان ساماندهی شده اند گفت: بانوان، ۳۲ درصد تعداد هنرمندان صنایع دستی قم را شامل می شوند که در رشته های مختلف مشغول فعالیت هستند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: حدود ۲۹۶ رشته صنایع دستی کد دار مصوب سازمان میراث فرهنگی کشور در سامانه ویستا وجود دارد که از این تعداد از لحاظ بومی بودن هنرها حدود 70 رشته به صورت بومی در استان قم مشغول به فعالیت می باشد.
او با بیان اینکه در سال گذشته، ۱۴۶ مورد آموزش در ۶ رشته خاص برگزار شده است گفت: یکی از شاخص های استان، برگزاری آموزش های تقویتی برای هنرمندان در رشته های مختلف است که این موضوع به عنوان یک اولویت در سال جاری در دستور کار است.
او ادامه داد: ایجاد ۴ نمایشگاه صنایع دستی در ایام نوروز و حضور هنرمندان و صنعتگران قم در ۱۱ استان کشور به صورت رایگان و استانداردسازی رشته زیور آلات سنتی از جمله اقدام های صورت گرفته در سال گذشته است.
نصر ، بیمه هنرمندان صنایع دستی را یکی از چالش های مهم در این حوزه دانست و گفت: از ۴۸۶ سهمیه تعیین شده توسط سازمان میراث فرهنگی برای کل کشور، سهم استان قم ۱۹ تن بود، این در حالی است که ۱۳۱ تن برای بیمه ثبت نام کرده بودند.
او در پایان با اشاره به معرفی واحدهای مختلف برای پرداخت تسهیلات گفت: ۶ پرونده صنایع دستی با اعتبار ۱۷۲ میلیارد ریال در قم معرفی شده است که تا کنون ۳۰ مورد اشتغال زایی در این زمینه محقق شده است ضمن اینکه ۹ پرونده تسهیلات عشایری با اعتبار ۱۳۰ میلیارد ریال معرفی که تا کنون ۲ مورد پرداخت شده است.