قم- مسئول کمیته اماکن و موزه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: 10 موزه و بنای تاریخی با حضور راهنمایان و کارشناسان میراث فرهنگی پذیرای گردشگران تا 15 فروردین 97 است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، کاظم فداییان در این خصوص اظهار داشت: سه موزه از جمله مردم شناسی درخانه تاریخی زند، گنجینه آثار مراجع عظام تقلید درخیابان معلم و خانه تاریخی ملاصدرا در بخش کهک از توابع قم میزبان گردشگران و علاقه مندان به میراث تاریخی و هویت ملی کشورمان است.
او افزود: علاقمندان هر روز از ساعت 9 صبح الی 19 می توانند از این موزه ها بازدید.
او با اشاره به فعالیت موزه مردم شناسی واقع درخانه تاریخی حاج علی خان زند گفت: در این موزه به سبک زندگی مردم در دوره های گذشته از جمله قاجار پرداخته شده است و مجموعه ای از اسباب، اشیا و لوازم زندگی، ابزار کار، لوازم کشاورزی و صنعتی، پوشاک و شیوه چینش اشیا در منازل قدیمی دراین موزه به نمایش درآمده است.
مسئول کمیته اماکن و موزه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم ادامه داد: همچنین تصاویری از قم قدیم و آثاری از جمله سفال های سلجوقی متعلق به 800 سال قبل، «منبر» مربوط به 600 سال قبل از روستای وشنوه، درب های تاریخی، ظروف تزیینی، تپانچه، مرکب و دوات مربوط به دوره قاجار در این موزه موجود است.
او با بیان این که موزه گنجینه آثار مراجع نیز پذیرای علاقمندان است، گفت: گنجینه آثار مراجع عظام تقلید در روبه روی مجموعه فرهنگی تاریخی بیت حضرت امام خمینی(ره) در بلوار معلم احداث شده و در آن به زندگی نامه 20 تن از مراجع تقلید به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی پرداخته است.
او گفت: این موزه با نصب تصاویر، نمایش وسائل شخصی مراجع، تالیف ها و اطلاعات از علما به دنبال آشنایی مردم و زائران با زندگانی شخصیت های دینی و علمی و نقش آنان در برهه های تاریخی است.
فداییان به ویژگی ها خانه تاریخی حکیم ملاصدرا اشاره کرد و گفت: این خانه یادگاری از دوران تاریخی صفویه است که متعلق به محمد بن ابراهیم یحیی شیرازی معروف به ملا صدرا، بنیان گذار حکمت متعالیه، سر آمد حکمای اسلامی و یکی از بزرگترین دانشمندان جهان در فلسفه الهی و اسلامی است که نزدیک به 15 سال از عمر پربرکتش را در کهک قم گذراند.
او خاطر نشان کرد: این خانه با ویژگی های معماری خاص مورد توجه گردشگران است ضمن این که در کنار این خانه تاریخی عصارخانه ای وجود دارد که در آن روغن گیری به شکل سنتی انجام می شد و امروز بقایای آن به یادگار مانده است که بخشی از آن در این موزه به نمایش در آمده است.
او با اشاره به اماکن تاریخی و گردشگری شاخص بیان داشت: خانه های تاریخی زند و یزدانپناه، کاروانسرای دیرگچین، تیمچه بازار، مسجد جامع، تپه قلی درویش و بیت امام راحل از جمله آثاری است که کارشناسان در آن حضور دارند و به بیان جزئیات تاریخی و میراثی برای گردشگران می پردازند.
مسئول کمیته اماکن و موزه های اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم تاکید کرد: استان قم دارای بیش از 360 بنای تاریخی است که علاقمندان می توانند از آنها بازدید کنند ضمن این که هر گردشگر باید حامی و حافظ میراث فرهنگی باشد.