دکتر زهرا احمدی پور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی از سرمایه های نظام و انقلاب بود که فقدان ایشان، جای خالی عالمی وارسته را برای نظام جمهوری اسلامی ایران به همراه خواهد داشت.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری قم، زهرا احمدی پور روز پنجشنبه در شانزدهمین جلسه اقتصاد مقاومتی در تالار امام جواد(ع) استانداری با تسلیت ارتحال این مرجع گرانقدر افزود: تاسی گرفتن از وارستگی عالمان فرزانه هم چون آیت الله موسوی اردبیلی موجب تداوم روحیه انقلابی در حوزه های علمیه می شود.
آیت الله موسوی اردبیلی از روز دوشنبه هفته جاری به دلیل عارضه قلبی و گوارشی در بیمارستان لاله تهران بستری شده بود و روز چهارشنبه سوم آذرماه پس از سکته مجدد قلبی و وخامت حال، دعوت حق را لبیک گفت. آیین تشییع پیکر این عالم فرزانه، روز جمعه پنجم آذرماه جاری از ساعت 9 صبح از بیت ایشان در خیابان شهدای قم به سمت حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار می شود.
آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع تقلید، متولد سال 1304 در اردبیل است که پس از شهادت آیت الله بهشتی از سال 1360 تا 1368 به ریاست دیوان عالی کشور به عنوان عالی ترین مقام قضایی کشور رسید.
** توجه به صنعت گردشگری با رعایت مسائل زیست محیطی از اولویت های دولت تدبیر و امید است
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت های دریاچه نمک در استان قم گفت: یکی از اولویت های دولت تدبیر و امید توجه به صنعت گردشگری با رعایت مسائل زیست محیطی است که این موضوع در خصوص دریاچه نمک باید مورد توجه قرار گیرد، هم چنین راه های دسترسی به این دریاچه باید برای گردشگران تسهیل شود تا بتوان از این ظرفیت عظیم بهره برد.
دریاچه نمک در جنوب غربی استان قم مابین سه استان قم، اصفهان و سمنان واقع شده است. وسعت این دریاچه در حدود 200 هزار هکتار می باشد. زمین این دریاچه پوشیده از رسوبات نمک است که بر اثر انباشته شدن سیلاب ها و آب های سطحی در طول قرن ها پدید آمده است. این دریاچه سرشار از املاح و مواد معدنی مختلف است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: گردشگری در حوزه کویر نوردی در استان قم به خاطر شرایط اقلیمی باید مورد توجه قرار گیرد تا با احداث هتل ها و اقامتگاه های مختلف باعث جذب سرمایه گذاران و حضور گردشگران در مناطق مختلف این استان باشیم.
وی، نقش صنایع دستی در رونق اقتصادی را مورد اشاره قرار داد و گفت: صنایع دستی باید به عنوان شاخص استان قم اولویت بندی شود و با احیای کارگاه های صنایع دستی بتوانیم از ظرفیت تولیدی آنها استفاده کنیم.
احمدی پور اضافه کرد: چرخه آموزش باید به صورت جدی استمرار پیدا کند، نباید برخی از رشته های صنایع دستی از چرخه تولید خارج شوند.
وی با بیان این که یکی از اولویت های جدی دولت اتمام طرح های نیمه تمام است گفت: این طرح ها باید به سرانجام برسد و در هر استان اولویت بندی شود.
وی ابراز داشت: در مرحله بعد راه اندازی واحدهایی که فعالیت آنها دچار مشکل شده است باید در دستور کار قرار گیرد ضمن این که کسب و کار کوچک به خاطر سودآوری سریع برای جذب سرمایه گذاری و ایجاد اشتغالزایی نیز مورد توجه قرار گیرد.
معاون رئیس جمهوری با اشاره به برنامه های اقتصاد مقاومتی گفت: در این نوع اقتصاد نباید به سمت کسب و کار دیربازده رفت، چراکه مانع جذب سرمایه گذار می شود.
احمدی پور تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ستاد اقتصاد مقاومتی کشور، به عنوان دستگاه معین فعالیت و توسعه استان های قم و همدان را رصد می کند تا مشکلات با جدیت رفع شود.
وی بیان داشت: استان قم باید سند توسعه برای رونق اقتصادی را ارائه کند تا بر اساس آن کارگروه ها برنامه ریزی و فعالیت کنند تا شاهد ارتقای وضعیت اشتغالزایی در این استان و رونق فضای کسب و کار باشیم.
احمدی پور با اشاره به این که استان قم در سه خوشه سنگ، فرش و مبلمان ورود پیدا کرده است گفت: برای توسعه در این حوزه ها نیازمند هدف گذاری و اقدام کارشناسی هستیم.
وی خاطر نشان کرد: همکاری نکردن بانک های خصوصی در ارائه تسهیلات، مشکلاتی را به وجود می آورد که این موضوع باید مورد بررسی قرار بگیرد.
- اقتصاد مقاومتی
Source: 1