رئیس کمیسیون امور زیربنایی قم: معماری باید با هنر اسلامی آمیخته شود
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم گفت: معماری باید با استفاده از هنر اسلامی در شهرسازی مورد اهتمام قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، مصطفی سعادت طلب روز چهارشنبه به همراه اعضای چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم در دیدار با آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: باید به تاریخ معماری در گذشته برگردیم و متناسب با زمان حال و با بهره مندی از هنر اسلامی در شهرسازی به آن بپردازیم.
وی افزود: معماری گذشتگان به فرهنگ و هویت ایرانی ما نزدیک تر است تا اینکه با استفاده از معماری غرب شهرسازی را رونق دهیم.
وی تصریح کرد: بیگانگان علم گذشتگان کشورمان را گرفته اند و با جداکردن اسلام، آن را به ما برگردانده اند که آثار معماری غربی را در کشورمان می بینیم.
وی با بیان این که توجه به معماری اسلامی و ایرانی باید به صورت جدی مورد پیگیری قرار بگیرد گفت: به معماری اسلامی کمتر پرداخته شده است ولی اقداماتی در این حوزه صورت گرفته است که باید استمرار پیدا کند.
وی ادامه داد: باید در معماری از نظر بزرگان دین و تاریخ گذشتگان بهره مند شویم تا بتوانیم بر اساس نیاز جامعه قدم برداریم.
در بخش دیگر این دیدار، دبیرعملی چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم با اشاره به این که باید از تجربه های گذشتگان الگو برداری کنیم گفت: با ایجاد ارتباط با تاریخ گذشتگان و نسل جدید می توانیم الگوهای صحیح را تبیین کنیم.
سیده شبنم فاطمی افزود: هنر گذشتگان را باید به صورت مستند استخراج کرده و برای آیندگان حفظ کنیم.
وی به معماری اسلامی در کلام بزرگان دین اشاره کرد و گفت: مباحث خوب و شایسته ای در کلام بزرگان نسبت به معماری دیده می شود که باید آن ها را بیان کرد و از آن نکات در شهرسازی امروزی بهره برد.
وی بیان داشت: چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی در قم، با هدف جمع آوری مستند تاریخی استان قم در یک جلد، اهتمام عموم مردم به میراث فرهنگی و استخراج اصول و الگوهای تاریخی در شهرسازی مدرن فعالیت می کند.
در بخش دیگر این دیدار مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) با اشاره به این که نهادهای حوزوی باید در حوزه های اجتماعی به صورت جدی ورود پیدا کنند گفت: مقوله شهرسازی یک موضوع اجتماعی است که باید به صورت دغدغه مندانه حوزه های علمیه به بیان دیدگاه ها بپردازند.
علیرضا خاکی گفت: جدا شدن تفکرها از حوزه های سیاستگذاری این نوع بستر شهرسازی را در جامعه فراهم کرده است.
وی ابراز داشت: باید از واقعیت فکری گذشتگان به همراه روش های نوین استفاده کنیم تا با نگاهی به تاریخ گذشتگان اصول صحیح و چشم اندازها را به دست بیاوریم.
- کنگره
- تاریخ معماری و شهرسازی
- قم
Source: 1