معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواستار راه اندازی شهرک و بازارچه های دایمی و فصلی صنایع دستی استان قم با تعامل شهرداری و سایر نهادهای مربوطه شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، بهمن نامور مطلق روز چهارشنبه در دیدار با مرتضی سقائیان نژاد شهردار قم، با اشاره به اینکه راه اندازی بازارچه های دایمی استان قم نیازمند همکاری و تعامل شهرداری قم است، گفت: این مجموعه با قرار دادن مکان هایی از جمله در اطراف حرم مطهر و بوستان های استان برای احداث و راه اندازی نمایشگاه های صنایع دستی و معرفی تولیدات هنرمندان اقدام کند.
وی افزود: همکاری در راه اندازی نمایشگاه های قم کمک به هنرمندان صنایع دستی این استان است تا بازارهای راکد مانده را احیا کنند ضمن اینکه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز در این عرصه با ارایه تسهیلات از هنرمندان حمایت می کند.
وی با بیان اینکه قم می تواند محورهنرهای اسلامی وصنایع دستی شیعی شود گفت: با برپایی نمایشگاه ها و غرفه های تخصصی صنایع دستی که مختص به هنر بومی استان قم است می توان در این عرصه وارد شد و کارهای شایسته ای در این استان انجام داد.
نامور مطلق افزود: استان قم با حضور مسافران و زائران ایرانی و خارجی با ظرفیت هایی که دارد می تواند به در بحث تولید، کیفیت و تجاری سازی صنایع دستی در نمایشگاه های نوروزی به عنوان اولین استان باشد ولی به علت عدم همکاری ها موفق نشده و فرصت سوزی برای هنرمندان صورت گرفته است.
وی با انتقاد از ورود کالاهای چینی در کشور گفت: برخی از هنرمندان صنایع دستی از جمله سجاده را با اخلاص و وضو می سازند ولی کالای مشابه آن را کشورهایی از جمله چین، ترکیه و هند در دست گرفته اند و به دنبال تجارت هستند لذا این بازارها متعلق به شیعیان است آن را باید از سایر کشور ها پس بگیریم.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: پس گرفتن بازارها از دست کشورهای دیگر نیازمند عزم استانی و ملی است تا با تعامل نهادها و فرهنگسازی در بین مردم بتوانیم از هنرمندان حمایت کنیم.
نامور مطلق با اشاره به اینکه سال گذشته 40درصد در صادرات صنایع دستی افزایش داشتیم گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه آن در سال های قبل افزایش داشته است امسال نیز در شش ماهه اول با رشد قابل توجه ای روبه رو بوده ایم.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: همچنین تعداد نمایشگاه های صنایع دستی در سطح کشور افزایش یافته است.
وی از تشکیل ستاد سوغاتی زیارتی در قم خبر داد و گفت: این ستاد در مشهد تشکیل شده است و پیامدهای خوبی در فروش و تجاری سازی صنایع دستی داشته است که در نظر داریم برای دو استان شیرازی و در استان قم نیز تشکیل می شود تا از این طریق به برند سازی و تجاری سازی صنایع دستی در استان های زیارتی بپردازیم.
Source: 1