مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، گفت:معماری گذشتگان میراث ارزشمندی است که باید آن را به نسل جوان معرفی کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، عیسی رضایی طی کاوش هایی باستانی از بناهای تاریخی، هنر معماری گذشتگان نمایان شد که بسیار نفیس است.
وی افزود: امروز با تغییر در ساخت و سازها، نسل جدید از معماری گذشتگان آشنایی ندارند از این رو باید با معرفی معماری اسلامی و ایرانی به سمت الگو سازی در شهرسازی حرکت کنیم.
وی با اشاره به آثار باقی مانده از تپه قلی درویش گفت: در این بنای تاریخی آثار گذشتگان به صورت شهری جامع از دیدگاه باستان شناسان بیان شده است و بسیاری از آثار کشف شده از این مکان تاریخی است.
تپه قلی درویش واقع در شهر قم بلوار جمکران از ابتدای ریل راه آهن تا70متری جاده کاشان مربوط به دوره پس از تاریخ عصرآهن است که در اواخر سال 1382 با شماره 10173 به ثبت میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری قم رسیده است.
وی به گنجینه آثار مراجع اشاره کرد و گفت: این مکان با اطلاعات، تصاویر و آثار تالیفی که از مراجع جمع آوری شده است بسیار ناقص است و نیازمند ورود حوزه برای بیان تاریخ زندگی علما و نقش آفرینی آنان در عرصه های مختلف است.
وی ادامه داد: آمادگی داریم تا با همکاری حوزه های علمیه و بیوت مراجع تقلید بتوانیم دستاوردها و زندگی بزرگان دینی را در گنجینه آثار مراجع قرار داده و به جهان اسلام معرفی کنیم.
وی به استقبال روزانه 500 تن از این مکان اشاره کرد و گفت: گردشگران و زائران با بازدید از خانه امام راحل از این گنجینه نیز دیدن می کنند و شاهد استقبال خوب آنان هستیم.
گنجینه آثار مراجع نیز واقع در روبروی خانه تاریخی بیت امام راحل با تصاویری از آثار و تالیفات علما و مراجع پذیرای گردشگران است.
چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی ایران، 30 دی ماه سال جاری در تالار مرکزی شهر قم برگزار می شود علاقمندان برای کسب اطلاع بیشتر می توانند به سایت http://qom.chaui.ir/ مراجعه کنند.
- کنگره
- تاریخ معماری و شهرسازی
- قم
Source: 1