سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با بیان این که در استان قم جاذبههای گردشگری زیادی داریم، گفت: انشاءالله امسال قم در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران، با توجه به نگاه مثبت و خوبی که استاندار محترم در این زمینه دارند و نیز حمایتهای ایشان، حضوری قوی و فعال دارد.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده روز سهشنبه 16 بهمن 1403 در نشست صمیمانه مهندس اکبر بهنامجو، استاندار محترم قم با اعضای هیأت مدیره جامعه تورگردانان کشور و جمعی از فعالان بخش گردشگری استان قم در سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم اظهار کرد: یکی از برنامههای این ادارهکل در نمایشگاه گردشگری تهران، معرفی مراکز و اماکن گردشگری، دیدنی، باستانی و تاریخی استان است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم اظهار کرد: قم دارای جاذبههای بسیاری است و در طول سال به واسطه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران شاهد حضور 25 میلیون زائر هستیم؛ ولی ماندگاری زائر و گردشگر در این استان کم است.
او داشتن یک موزه تاریخیفرهنگی در قم را یکی از ضروریات این استان برشمرد و تأکید کرد: تحقق این امر، نیازمند کمکهای ملی و استانی است.
او افزود: بیش از ۶هزار قلم آثار تاریخی در استان داریم که قدمت بعضی از آنها به بیش از ۷هزار سال میرسد که این آثار میتوانند پیشینه، تاریخ و هویت قم را به مردم معرفی کنند، همچنین موزه میتواند معرف فرهنگ و آدابورسوم مردم مناطق گوناگون استان باشد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم خاطرنشان کرد: در تپه باستانی قلیدرویش آثاری کشف شده است که بیش از 7هزار سال قدمت دارد.
باباگلزاده ادامه داد: موزه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی یاقوت کویر قم متعلق به بخش خصوصی در شهر قم قرار دارد.
او گردشگری زیارتی را ویژگی شاخص قم در حوزه گردشگری دانست و خاطرنشان کرد: 557 اثر تاریخی ثبتشده در استان قم داریم که ناشناخته مانده و به مردم معرفی نشدهاند.
او همچنین با اشاره به تعاملات این ادارهکل با ادارات و نهادهای مختلف بیان کرد: جامعه المصطفی العالمیه و دانشگاه ادیان و مذاهب از جمله نهادهای حوزوی و علمی هستند که به واسطه تحصیل طلاب و دانشجویان غیرایرانی در این مراکز علمی، میتوانیم ظرفیتهای استان قم را به سایر کشورها معرفی کنیم.
باباگلزاده آمادگی همکاری و تعامل این ادارهکل را با دستگاههای اجرایی استان و نهادهای حوزوی، فرهنگی، علمی و هنری اعلام کرد و گفت: پذیرای دیدگاهها و پیشنهادهای کارشناسان و متخصصان در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هستیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم همچنین از فعالیتها و همکاری شهرداری قم به ویژه در حوزه گردشگری تقدیر و سپاسگزاری کرد.
این جلسه، با هدف بررسی و گفتوگو پیرامون ظرفیتها، محدودیتها و راهکارهای توسعه گردشگری در استان قم برگزار شد.
لازم به ذکر است، هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته ۲۳ تا ۲۶ بهمنماه جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران با حضور همه استانهای کشور برگزار میشود، این نمایشگاه فرصتی بینظیر برای ارائه جدیدترین روندها، محصولات و خدمات حوزه گردشگری است و متخصصان، شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان را از سراسر جهان گرد هم میآورد.
نمایشگاه امسال در سه سالن برگزار میشود و غرفه استان قم در سالن B38 با مساحتی حدود ۲۰۰ متر مربع با استانهایی مثل خراسان رضوی، فارس، یزد، سمنان و … قرار دارد.
اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قم در کلیومتر ۵ آزادراه قم – تهران (آزادراه خلیجفارس) قرار دارد و نشانی اینترنتی آن https://qomccima.ir و تلفن تماس آن ۳۶۱۵۰ با پیششماره ۰۲۵ است.
2/