مدیرکل سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قم با بیان اینکه قم در مجتمعهای بین راهی در سطح کشور اول است، افزود: در قم به لحاظ جذب سرمایه گذار مشکلی وجود ندارد و فقط باید موانع سرمایه گذاری رفع شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم، عیسی رضایی روز شنبه مورخ 2 تیرماه 1397 در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی قم که با حضور مدیران کشوری و استانی در سالن همایش های ونوس برگزارشد با اشاره به جذب 10میلیارد اعتبارات استانی و 31میلیارد اعتبارات ملی طی 5سال گذشته گفت: کمتر از 20درصد از ظرفیت استان قم در حوزه گردشگری و صنایع دستی به فعلیت درآمده است و جای کار بسیاری وجود دارد.
او با اشاره به حضور سالانه 25 میلیون زائر و گردشگر در قم افزود: بر اساس برنامه تا سال 1400 باید به 30هزار تخت در استان برسیم، از این تعداد 13هزار موجود و 7هزار در دست ساخت است. 5 هتل 5ستاره در استان در حال سخت است که 2هتل بیش از 20درصد پیشرفت داشته اند.
رضایی گفت:درقم 12 منطقه ویژه گردشگری شناسایی شده از این تعداد 7 منطقه سرمایه گذار دارد و 2منطقه به بهره برداری رسیده است.
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم با اشاره به حضور سالانه 25 میلیون زائر و گردشگر در قم افزود: بر اساس برنامه تا سال 1400 باید به 30هزار تخت اقامتی در استان برسیم، از این تعداد تا امروز 13هزار تامین شده است.
رضایی با بیان اینکه طی 5ساله گذشته تعداد تخت در استان از 3هزارو تخت 700 به 13 هزار تخت ثابت رسیده تصریح کرد: هر تخت تا 20میلیون تومان سرمایه گذاری لازم دارد، طی 5سال حدود 1500 میلیارد تومان در بخش گردشگری بهره برداری داشته ایم و 3200میلیارد تومان نیز در 70 پروژه بخش گردشگری نیمه تمام است.
او با بیان اینکه در این بخش 2هزار میلیارد تومان موافقت اصولی صادر شده است، ادامه داد: در مجموع طی 5سال گذشته، 7هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش گردشگری در استان قم داشته ایم، که با این عدد در میان اداره کل های استان های کشور رتبه 4 یا پنجم به قم تعلق دارد.
مدیرکل سابق میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم به حوزه صنایع دستی اشاره کرد و گفت: بیش از 70رشته از 305رشته شغلی صنایع دستی در استان فعال است، بازار ارائه صنایع دستی در محل عبور و مرور زائر و گردشگر است که متاسفانه همکاری ها برای عرضه این محصولات در اطراف حرم مطهر و جمکران کم بوده است. در حوزه صنایع دستی بیش از 3هزار شغل ایجاد شده است.
رضایی افزود: 360اثر تاریخی در استان ثبت ملی شده است. سه اثر تاریخی کاروانسرای پاسنگان، کاروانسرای دیرگچین و خانه یزدان پناه واگذار به بخش خصوصی شده اند و ظرفیت واگذاری 30اثر دیگر به بخش خصوصی در استان وجود دارد.