مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی وظیفه ملی است که باید همه مردم نسبت به آن اهتمام ویژه ای داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم، عیسی رضایی روز پنجشنبه در چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم اظهار داشت: در استان قم بیش از 350 اثر تاریخی وجود دارد که هر شخصی نسبت به حفظ آثار تاریخی که هویت یک ملت است باید کوشا باشد.
وی ادامه داد: شهر قم پایگاه علمای دین اسلام و حرم مطهر حضرت معصومه(س) نگین این شهر است که سالانه هزاران زائر داخلی و خارجی را پذیراست.
وی با اشاره به این که معماری یکی از تاثیرگذارترین هنرهاست گفت: معماری اسلامی و ایرانی حاصل فرهنگ یک جامعه است و می تواند هویت یک ملت را به نمایش بگذارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: جمع آوری اسناد و اطلاعات از تاریخ و تجربه گذشتگان در معماری ایرانی و اسلامی می تواند نقش مهمی در مدیریت معماری و شهرسازی ارائه کند.
وی بیان داشت: شهرسازی نیازمند پشتیوانه علمی است از این رو باید مشکلات شهرها شناسایی شود و بر اساس اصلاح زیرساخت ها بتوان معماری اسلامی و ایرانی را ترویج کرد.
رضایی با بیان این که هر تمدنی معماری خاص خود را داشته است گفت: در حال حاضر شاهد ناهمگونی در معماری کشور هستیم که باید با فرهنگسازی معماری اسلامی و ایرانی را در جامعه ترویج کنیم.
وی با اشاره به تاریخچه معماری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی گفت: سه دوره از این کنگره در شهر بم برگزار شد که این دوره با اهتمام دولت تدبیر و امید در سراسر کشور فراخوان شد.
وی بیان داشت: این کنگره در شهریورماه امسال در استان قم فراخوان شد و 60 مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از این تعداد10 مقاله برتر معرفی و 43 مقاله در کتاب به چاپ می رسد.
چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی قم سی دی ماه در تالار مرکزی شهر قم در 2 نوبت صبح و عصر با ارائه مقاله ها در حوزه شهرسازی و معماری برگزار شد.
- کنگره
- تاریخ معماری و شهرسازی
- قم
Source: 1