مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم از واگذاري ١٦مكان تاريخي به بخش خصوصي خبر داد.
به گزارش روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنایع دستی و گردشگری استان قم، عيسي رضايي در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي با اشاره به واگذاری اماکن تاریخی به بخش خصوصی گفت: این اماکن شامل کاروانسرای سنگی کوه نمک، قیز قلعه سی، کاروانسرای دیرگچین، آب انبار عمارت ورجان، کاروانسرای صدرآباد، کاروانسرای منظریه، کاروانسرای قلعه سنگی، طرلاب، البرز، عسکر آباد، حوض سلطان، الله قلی، قلعه گبری جمکران، آب انبار صدر آباد و آب انبار پاسنگان و البرز است.
عیسی ادامه داد: در صورت صدور مالکیت ها این اماکن به بخش خصوصی اجاره داده می شود تا از ظرفیت های تاریخی و گردشگری آن بهره برد ضمن این که هزینه مرمت این آثار 200 میلیارد ریال برآورد شده است.
وی با اشاره به این که در سال گذشته 800 هزار تن در عید نوروز در این استان اسکان یافته اند گفت: در این شهر 10 هزار تخت پذیرایی و اقامتی وجود دارد که با استفاده از ظرفیت سایر مراکز به 14 هزار تخت می رسد.
وی خاطر نشان کرد: برای اسکان زائران در این استان نیازمند ایجاد 20 هزار تخت پذیرایی و گردشگری هستیم تا بتوانیم خدمات مطلوب ارائه کنیم.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات به بخش های گردشگری گفت: طرح هایی که 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارند برای دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی معرفی می شوند.
وی بیان داشت: 34 طرح به صندوق معرفی شده اند که از این تعداد 15 طرح به مراکز اقامتی و 19 طرح به مراکز پذیرایی اختصاص دارد تا بتوانند ضمن افزایش تخت های اقامتی و پذیرایی برای بیش از سه هزار تن ایجاد اشتغال کنند.
وی با اشاره به این که 30 تن از هنرمندان صنایع دستی تسهیلات دریافت کردند گفت:
هفت هزار و 550 میلیون ریال در رشته های زیورآلات سنتی، صنایع چوب و چرم و سایر رشته ها پرداخت شده است.
وی از برگزاری فراخوان جذب سرمایه گزار برای طایقان و حوض سلطان خبر داد و گفت: این فراخوان تا 17 فروردین ماه سال 96 ادامه دارد.
- اقتصاد مقاومتی
- استان قم
Source: 1