معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ازارایه 200 میلیارد تومان تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی سراسر کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم، بهمن نامور مطلق در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه از هنرمندان حمایت می کند گفت: از این مبلغ سه و نیم میلیارد تومان به استان قم اختصاص یافت.
وی افزود: این تسهیلات با سود بسیار کم در اختیار هنرمندان صنایع دستی استان ها قرار داده می شود در صورتی که جذب شود از هنرمندان حمایت خواهیم داشت.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه 365 هزار هنرمند در سامانه صنایع دستی ثبت نام کرده اند گفت: تعدادی هم در انتظار ثبت نام هستند در صورتی که مساله بیمه هنرمندان حل شود ثبت نام صورت می گیرد.
نامور مطلق افزود: حدود 300 هزار هنرمند فعال و 300 هزار هنرمند نیمه فعال در سراسر کشور داریم که در کل هنرمندان صنایع دستی در کشور بالغ بر یک میلیون نفر هستند.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: این تعداد هنرمند در 350 رشته مختلف مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه بیش از 70 هزار هنرمند صنایع دستی در کشور بیمه هستند گفت: 35 هزار نفر نیز برای بیمه ثبت نام کرده اند که در حال بررسی وضعیت آنها هستیم.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با رشد 20 درصدی صادرات صنایع دستی خبر داد و گفت: امسال در شش ماهه این تعداد افزایش صادرات داشتیم ضمن اینکه در سال گذشته 40 درصد افزایش صادرات داشته ایم.
وی افزود: صنایع دستی صادرات محور است ولی طی ده سال اخیر بازاهایمان را از دست داده بودیم که با اقداماتی که صورت گرفته است توانستیم فعالیت های جهش داری در این عرصه انجام دهیم که تا کنون شاهد رشد صادرات بوده ایم.
نامور مطلق ادامه داد: در این زمینه نیازمند تعامل وزارت امورخارجه وگمرک هستیم تا بتوانیم با سهولت و حمایت بیشتر تجار صنایع دستی را که به خاطر تحریم ها و سیاست های غلط از بازارها به دور بودند را وارد بازارهای جهانی کنیم.
وی از ورود صنایع دستی به کشور انتقاد کرد و گفت: باید درهای واردات صنایع دستی خارجی به کشورمان بسته شود چراکه کشورمان در صنایع دستی با تنوع محصولات غنی است لذا نه تنها جلوگیری از ورود صنایع دستی به کشور صدمه ای وارد نمی کند بلکه موجب ارتقای صنایع دستی با کیفیت و رشد اقتصادی کشور می شود.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: شاهد ورود صنایع دستی کشورهای چین، هند و ترکیه ارزان قیمت و بی کیفیت به کشورمان هستیم که باید تدابیری برای آن اندیشیده شود.
وی با اشاره به تجاری سازی صنایع دستی استان قم گفت: این استان می تواند از ظرفیت زائران خارجی و ایرانی برای بازار و معرفی صنایع دستی اقدام کند لذا در صورتی که صنایع دستی قم تقویت شود می تواند برای منافع ملی کشور موثر باشد.
نامور مطلق افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم با تعامل نهادهای مربوطه در این استان می تواند برای تجاری سازی صنایع دستی و سوغات زیارتی قم برنامه ریزی کند.
وی با اشاره به حضور هنرمندان در نمایشگاه های صنایع دستی گفت: در نمایشگاه های سراسری از همه استان ها درخواست حضور می شود که بر اساس تعداد هنرمندان هر استان تعداد غرفه ها به صورت عادلانه صورت می گیرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: این سازمان با ارایه تسهیلات و برپایی نمایشگاه ها از هنرمندان صنایع دستی در کشور حمایت می کند.
Source: 1