سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: 562 تأسیسات گردشگری همچون هتلها، هتلآپارتمانها، مهمانپذیرها، خانههای مسافر و مجتمعهای گردشگری و نیز 557 اثر تاریخی ثبتشده در استان قم داریم.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده عصر پنجشنبه 18 بهمن 1403 در دیدار با حجتالاسلاموالمسلمین دکتر قاسم روانبخش نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد در مجلس شورای اسلامی در دفتر این نماینده، اعیاد ماه مبارک شعبان و نیز ایامالله دهه فجر را تبریک گفت.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با اشاره به آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرک امامزادگان(ع) به ویژه حرم مطهر حضرت موسی مبرقع(ع) گفت: با وجود حوزه علمیه، بیوت مراجع عظام تقلید و علما؛ قم خاستگاه مرجعیت شیعه و انقلاب اسلامی ایران شناخته میشود و گردشگری مذهبی و زیارتی ویژگی شاخص آن است.
او گفت: جاذبههای گردشگری استان قم به خوبی به شهروندان، زائران و گردشگران معرفی نشده است و زائران و گردشگرانی که در استان حضور مییابند، از وجود بسیاری از این اماکن زیارتی، تاریخی، باستانی و گردشگری همچون تیمچه بزرگ بازار قم و بازار کهنه بیاطلاع هستند.
باباگلزاده وجود جامعه المصطفی العالمیه، دانشگاه ادیان و مذاهب و نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم را یک فرصت برای معرفی اماکن زیارتی، تاریخی، باستانی و گردشگری این استان و حتی ایران؛ به مردم کشورهای دیگر برشمرد و گفت: بدین منظور، این ادارهکل با این نهادها و سایر نهادهای حوزوی، دینی، علمی، فرهنگی و هنری آماده همکاری و تعامل است.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم ادامه داد: حضور گردشگران کشورهای دیگر در ایران، به طور حتم در کاهش ایرانهراسی در جهان نقش بسزایی دارد، هنگامی که گردشگران از نزدیک ایران را ببینند، نگاه منفی آنان تغییر میکند.
او یکی از مشکلات این ادارهکل را با توجه به تعداد کارکنان آن، کمبود فضای اداری برشمرد و گفت: با توجه به آثار ارزشمند باستانیتاریخی قم، نیازمند یک موزه تاریخیفرهنگی نیز در استان هستیم که میتوان با ساخت یک ساختمان چندطبقه این مشکل را رفع کرد تا هم فضای اداری مناسب برای ارائه خدمات مطلوبتر به مردم و هم یک موزه در خور شأن این استان داشته باشیم.
او با بیان این که یک موزه خصوصی در زمینه سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی در قم داریم، اعلام کرد: پیشینه برخی از آثار باستانی و تاریخی استان قم به 7هزار سال قبل بر میگردد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در ادامه، با بیان این که قم به عنوان شهر ملی انگشتر معرفی شده است، گفت: حدود 1400 کارگاه تولید انگشتر در استان قم داریم.
او گفت: هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته، ۲۳ تا ۲۶ بهمنماه جاری در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران با حضور همه استانهای کشور برگزار میشود که در این زمینه از حمایتهای استانداری قم و نیز مشارکت شهرداری قم برخوردار هستیم.
باباگلزاده اضافه کرد: امسال این نمایشگاه در سه سالن برگزار میشود و غرفه استان قم در سالن B38 با مساحتی حدود ۲۰۰ متر مربع با استانهایی مثل خراسان رضوی، فارس، یزد، سمنان و … قرار دارد.
او تأکید کرد: نگاه ما در ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ نگاهی فرهنگی است و انشاءالله بتوانیم با کمک همه نهادها، در بخش گردشگری با نگاه فرهنگی با رویکرد گردشگری دینیمذهبی کارها را پیش ببریم و گامهای مؤثری برای استان برداریم.
او خاطرنشان کرد: به طور حتم، برای پیشبرد امور در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از راهنماییهای نمایندگان محترم استان قم بهره میبریم.
مهدی نصر اصفهانی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی نیز در این جلسه حضور داشت و دیدگاههای خود را در زمینه مباحث مطرحشده بیان کرد.
2/